Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 1 Ocak 2016

Mekke’nin Fethi Kutlandı

Mekke’nin fethinin 1385’inci yıl dönümü Arnavutköy’de düzenlenen programla kutlandı.
Mekke’nin Fethi programına, AGD İstanbul Şube Başkan Yardımcıları Erdal Yılmaz (Eski ilçe Başkanı) ve Abdullah Altıntepe Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Hıfzı Kekeç,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cihat Şimşek, İHH Arnavutköy Yöneticileri, Eğitimsen Arnavutköy Yöneticileri , Bir çok Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Arnavutköy Şubesince, Arnavutköy Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
mekke fethi (2)
Mekke’nin fethini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye Anadolu Gençlik Derneği Arnavutköy Şube Başkanı Adem Akgül çıktı. Anadolu Gençlik Derneği Arnavutköy Şube Başkanı Adem Akgül, yaptığı konuşmada, zorlu hava koşullarına rağmen kar yağışı ve soğuk havaya aldırış etmeden programa katılanlara teşekkür etti.
Mekke’nin fethinin Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu vurgulayan Şube Başkanı Akgül, “Efendimiz, ‘kim bir kavme benzemek isterse o onlardandır’ buyruğu gereğince, Hristiyanlar’ın yılbaşı şenliklerini kutlayamayız çünkü bizim yolumuz Allah ve Resulü’nün yoludur. Sevgili Peygamberimiz ‘müşriklere muhalefet ediniz’ buyuruyor. Nerede muhalefet edeceğiz? Onlara benzememekte. Yılbaşı kutlamaları onların batıl inanışları gereğidir. Onun için biz yılbaşına tekabül eden bugün de Mekke’nin fethini kutlayacağız ve dolayısıyla onlara bilerek muhalefet edeceğiz.” şeklinde konuştu.Konuşmasının ardında şube başkanı Adem Akgül Programa Konuşmacı olarak katılması beklenen Abdullah Cihangir(Emekli müftü) Hocanın aracının arıza yapması nedeniyle programa katılamayacağını duyurdu.
mekke fethi (3)
Şube Başkanı Akgül’ün ardında kürsüye Türkiye Birincisi Hafız Numan Akbaş çıktı.Numan Akbaş’a Kur’an tilavetinin ardında Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Adem Akgül hediye takdiminde bulundu.
Konuşmaların ardından Anadolu Gençlik Derneği bünyesinde yetişmiş ortaokul öğrencileri sahnede ezgiler ve şiirler okudu.
mekke fethi (1)
Fetih Canladırması için sahneye Anadolu Gençlik Derneği lise öğrencileri çıktı.Sahneye çıkan öğrenciler Bir kısmı Müslümanları temsil ederken , diğer bir kısmı ise iman etmemiş Mekke’li Müşrikleri canlandırdı.Sahneye konulan Kabe maketi ile Mekke’nin fethinin önemi vurgulandı , Mekkelilerin Kelime şehadet getirerek iman etmesinin ardında maketin üzerinde bulunan putları kılıçları ile tekbirler eşliğinde indirdiler. Mekke’nin fethinin ardında Bilal-i Habeş maketin yanında yüksek bir yere çıkarak ezan okudu.

Siyeri Nebi Yarışma Ödülleri verildi
Gösterinin ardında Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada Birinci olan Hasan Kendiişler’e Tam altın , yarışma ikincisi Zeynep Deniz’e yarım ve yarışma üçüncüsü Aleyna Bozdemir’e ise çeyrek altın ödülü verildi.Ayrıca yarışmaya katılan ve okulunda ilk sırayı hak eden yarışmacılara hem kupa hem de genç istikbal dergisi 1 yıllık aboneliği hediye edildi. Ödül törenin ardında program Salim Çoban’ın Dua etmesi ile sonlandı.

Arnavutköy Gündemi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba