Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 5 Haziran 2024

DAHA TEMİZ ÇEVRE İÇİN EL ELE

Arnavutköy Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında farkındalığı artırmak ve çevre bilincini yaymak amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı. Düzenlenen etkinlik, Karaburun sahilinde gerçekleştirildi ve büyük ilgi gördü.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Piri Reis İlkokulu öğrencileri ve Yeşilel Derneği’nin katılımı ile Arnavutköy’de önemli bir çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Karaburun Sahili’nde gerçekleştirilen etkinlik ile sıfır atık projesi farkındalığının artırılması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması hedeflendi.

Etkinliğe, Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu katıldı. Başkan Candaroğlu, etkinliğe katılan öğrenciler ile Karaburun Sahili’ne inerek sahilde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Etkinlikte konuşan Başkan Candaroğlu, çevre temizliği ve korunmasının önemine dikkat çekerek, “Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin sorumluluğudur. Bu tür etkinliklerle hem çevremizi koruyor hem de toplumsal farkındalığı artırıyoruz” şeklinde konuştu.

‘’20 Adet Mobil Atık Getirme Merkezimizi Hizmete Aldık’’

Başkan Candaroğlu, ‘İlçe merkezimizde 1. sınıf atık getirme merkezimiz faaliyetlerine devam ediyor. Vatandaşlarımızın atıklarını 14 farklı grupta toplayabildiği bu merkezimiz, çevre dostu bir Arnavutköy için attığımız önemli adımlardan yalnızca bir tanesidir. Ayrıca, ilçe genelinde 20 adet mobil atık getirme merkezimizi de hizmete almış bulunuyoruz. Bu mobil merkezler sayesinde, vatandaşlarımızın atıklarını kolayca ve doğru şekilde bertaraf etmelerini sağlıyoruz.’’ dedi.

Programda Piri Reis İlkokulu öğrencilerinden oluşan koro, şarkılar seslendirerek etkinliğe renk kattı.  Temizlik etkinliği sonrasında, Arnavutköy Belediyesi tarafından öğrencilere ikram ve hediyeler sunuldu.  Aynı zamanda Arnavutköy Sanat Akademisi, Kadın Kültür ve Çocuk Akademisi’nin geri dönüşüm ürünlerinden üretilen sanat eserlerinin sergisi gerçekleştirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Tasarım | Enba