Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, GENEL 13 Nisan 2013

Deba inşaatın yaptığı Bağcılar Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi açıldı

Deba İnşaat’ın yapımını gerçekleştirdiği Bağcılar Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Üstün Yetenekli Çocuklar Komisyonu Başkanı Halide İncekara, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Deba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Raşit Karabalık ve birçok vatandaş katıldı.

Deba İnşaat’a ve Bağcılar Belediyesine teşekkür
Programda bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bütün bölgelerimizin bölgesel olarak kalkınmaya ihtiyacı var. Bütün yörelerimiz kendilerine bir gelecek vizyonu çizmek zorunda, stratejiler geliştirmek zorunda. Dünya ile yarışıyoruz. Tek başımıza değiliz. Biz yürürken, hareket ederken, başkaları da hareket ediyor. Bizim onlardan önce koşmamız lazım. Bunun için iki hedefi eş zamanlı yürütmek zorundayız. Bir taraftan Türkiye ‘ yi 2023 vizyonuna taşımamız lazım. Türkiye ‘ nin dünyada ilk on gelişmiş ülkesi arasına girmesi için bunun için hızlı koşması lazım. Bir taraftan da ülkemiz içerisindeki dengesizlikleri bölgeler arası dengesizlikleri gidermesi lazım. İkisini aynı anda yapmamız lazım. Bu nedenle eğitime daha çok önem vermek zorundayız. Bu kapsamda Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’de büyük arz etmektedir. Bu projenin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan Bağcılar Belediyesi ve inşaatı gerçekleştiren firma Deba İnşaat’a teşekkür ederim” diye konuştu. Bakan Yılmazın ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı birer konuşma yaparak projenin önemine vurgu yaptılar.

Bakan öğrencilerle türkü söyledi
Konuşmalarının ardından “Yeteneğim Geleceğim Projesi”nin temsili açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra sınıfları gezen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, üstün yetenekli öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları büyük bir hassasiyetle izleyip bilgi aldı. Müzik odasını da ziyaret eden Bakan Yılmaz, öğrencilerle birilikte Aşık Veysel ‘ in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü de söylemeyi ihmal etmedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba