Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 15 Nisan 2013

Vadi Park’ın Temelleri Atıldı

Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yürütmekte olduğu dev şehir parkı ‘Vadipark’ projesi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Törene Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’nın yanı sıra Akparti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Tiryaki, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

Dev Projelerle Arnavutköy’ün çehresini değiştirmeye devam eden Arnavutköy Belediyesi’nin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ömerli Bölge Parkı’ndan sonra Mustafa Kemal Paşa mahallesinde gerçekleştirilen Vadipark projesi 90 bin m²’lik büyük bir alanı kapsıyor. İlçe’nin havasını değiştirecek projelerden bir tanesi olan Vadipark ile Arnavutköy sosyal ve kültürel anlamda çok şey kazanacak. İçerisinde Kafeterya ve Sosyal Tesislerin bulunacak olması insanların keyifli zaman geçirerek sıcak bir sohbet ortamı oluşturmalarına katkı sağlayacak. Su oyunları, Su Bisikletleri, Dağ Kızağı, Koşu ve Yürüyüş Parkurları ile gerekli spor aktivitelerini yapabilecek olan vatandaşların; Gençlik Merkezi, Açık Hava Tiyatrosu gibi alanlarla da kültürel ihtiyaçları karşılanacak. Görkemli törende açılış konuşmasının ardından sahneye davet edilen Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, yaptığı konuşmada; ‘Arnavutköy’ümüz çok şükür yeşili bol bir ilçemiz, yalnız bu yeşil alanları nitelikli hale getirerek sağlıklı bir şekilde kullanmak da bizim görevimiz. Yaptığımız bu projeler sadece bir yeşil alan düzenlemesi değil, halkın sosyal ihtiyaçlarını da giderebilmek adına yapılan çalışmalardır’ dedi.

Bu projenin sadece Mustafa Kemal Paşa Mahallesi için olmadığını özellikle belirten Baltacı, nüfusu kalabalık olan bu bölgenin tamamına hizmet vereceğini belirtti. Ayrıca Belediyemizin markalarından olan Argem’in bir Şubesi’nin de bölgede hizmet vermeye başladığını açıklayan Baltacı, gençlerimizin yarınlara ışık tutacağını dile getirdi.

Arnavutköy Dünya Gündemine Taşınıyor
İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin de en önemli projelerine ev sahipliği yapacak olan Arnavutköy, 3 ncü Havaalanı, Kuzey ve Güney Avrupa otoyolu, Kanal Projesi gibi dev yatırımlara kucak açacak. Başkan Baltacı konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘ İlçemiz birçok dev projeye ev sahipliği yapacak. Bizler bu projeler başlamadan önce alt yapısını kuruyoruz. Bu yatırımlar sayesinde bundan 5-10 yıl sonra Arnavutköy fazlasıyla gelişmiş bir şehir haline gelecektir’ dedi. Soruların en başında yer alan ve heyecanla beklenen 3 ncü Havaalanı hakkında da açıklamalarda bulunan Baltacı; ‘Dünya’nın en büyük havaalanının yapımına önümüzde ki yıllarda başlanacağını biliyoruz. Başbakanımızın ve gerekli mecraların yaptığı açıklamalar projenin ehemmiyeti konusunda daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Bu tip dev yatırımlar kolay değildir. Proje sadece Türkiye’de değil, Dünya gündeminde de ilçemize olan ilginin artmasını sağlıyor. Bugün 1 olan mal varlığımız bu projeler ile birlikte 10 olacaktır’ dedi.

Kuzey ve Güney Avrupa Otoyolu’nun yapımından önce ilçe içerisinde ki yolların bağlantılarının tamamlandığını açıklayan Baltacı, ilçe’nin stratejik önemini göz önünde bulundurarak her zaman ilerisini düşünerek adım atmalarını gerektiğini dile getirdi. Başkan Baltacı dev projeler hakkında yaptığı açıklamalara Kanal Projesi’nden bahsederek devam ederken; ‘Kanal Projesi kapsamında, Arnavutköy’ün dönüşüm programının %54 oranında içinde olması, bu sayede ilçemizin önemli ölçüde yol kat edeceği aşikârdır’ dedi.

Yönetim Merkezi Geliyor
Arnavutköy Belediyesi’nin Taşoluk Bölgesinde yapımına başlayacağı yönetim kompleksinin projesinin tamamlanmasıyla birlikte ihale aşamasına geldiği açıklanmıştı. Türkiye de eşine az rastlanan bu projenin içerisinde Kaymakamlık, Emniyet, Belediye Hizmet Binası ve Meclis Salonu, Kültürel ve Sosyal Merkez, Kapalı Yüzme Havuzu, Spor Üniteleri, 700 Kişilik Konferans Salonu, Nikâh ve Düğün Salonu, Gençlik Merkezleri yer alacağı duyuruldu. İlçede bulunan vatandaşların yaşam standardını yükselterek hayatını kolaylaştıracak proje’nin yakında ihalesi sonuçlanarak çalışmalarına başlanacağı açıklandı.

Genel olarak şu zamana kadar yapılan çalışmalar kapsamında çoğunlukla ilçenin yer altı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını dile getiren Baltacı, bundan sonra yeryüzünde ki projelere daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi. Vadi Park’ın Arnavutköy’ü tümden değiştireceğine değinerek en kısa sürede bitmesi için gerekli hazırlıkları ve görüşmeleri yaptıklarını söyleyen Baltacı, Park’ın Eylül ayında açılışını yapacaklarını da dile getirdi. İlçe de bulunan vatandaşların katılımının yoğun olduğu törende, Başkan Baltacı’nın konuşmasının ardından protokol sahneye davet edilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

Arnavutköy Belediyesi tarafından Taşoluk Bölgemizde yapımına başlanacak olan yönetim kompleksinin projesi tamamlandı ve ihale aşamasına gelindi. Türkiye de eşine az rastlanan bu projenin içerisinde; Kaymakamlık, Emniyet, Belediye Hizmet Binası ve Meclis Salonu, Kültürel ve Sosyal Merkez (Kapalı Yüzme Havuzu, Spor Üniteleri,700 kişilik Konferans Salonu ve Gençlik Merkezleri) Nikâh ve Düğün Salonu yer alacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba