Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 3 Kasım 2013

İslambey’e tecrübeli muhtar adayı

Yaklaşan yerel seçimler öncesi mahallelerdeki hareketlilik de hızla artmaya devam ediyor. Uzun yıllar kamuda muhtarlarla birlikte önemli çalışmaların altına imza atan Bahattin Karademir, edindiği deneyimler ışığında Arnavutköy İslambey Mahalle Muhtarlığı’na adaylığını açıkladı.

Muhtar adayları sayısında geçtiğimiz seçim dönemlerine oranla ciddi bir artış yaşanıyor. Arnavuköy’ün en önemli ve nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu mahallelerinden biri olan İslambey Mahallesi’nde de aday zenginliği yaşanıyor. Son olarak yaklaşık 27 yıldır İslambey Mahallesi’nde yaşayan Bahattin Karademir, “Mahallemizin daha iyi yönetilebilmesi muhtarlık için ben de adayım” dedi.

130 muhtar ile 28 yıllık tecrübe
İslambey Mahalle Muhtarlığı’na aday olduğunu açıklayan Bahattin Karademir, Fatih ve Eminönü ilçelerinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda yaklaşık 28 yıl boyunca 130 muhtarla koordineli bir çalışma içerisinde olmasının İslambey Mahallesi’nin daha yaşanılabilir bir mahalle olması için avantaj olduğunu ifade ediyor.
1961 Ardahan doğumlu olan evli ve 4 çocuk babası Karademir, 28 yıllık memuriyet hayatının ardından geçtiğimiz aylarda emekliye ayrıldı. Kamudaki tecrübelerini muhtarlık için ve mahallesi için değerlendirmeyi düşündüğünü ifade eden Karademir, “Bir çok köy ve ilçe derneklerinde önemli çalışmalara imza atmam ve sosyal faaliyetlerde öne çıkmam sonucunda İslambey Mahallemizdeki mahalle sakini kardeşlerimiz ve büyüklerimizin telkinleri ve talepleri neticesinde adaylığımı açıklamak durumunda kaldım. Talepler bizi bu noktaya getirdi. Bu süreçte de yanımda olacak tüm mahalle halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Emlakçı muhtar zihniyetinden kurtaracağız”
İslambey Mahalle Muhtarı seçildiği takdirde kapısının 24 saat açık olacağı, içerisinde muhtarlık hizmeti dışında herhangi bir hizmet verilmeyeceği bir muhtarlık dönemi geçireceğini ifade eden Karademir, “Biz halkımızın huzur ve refahı için çalışmayı esas edindik her zaman. Bu manada birçok muhtarın yaptığı gibi muhtarlık binasını emlak ofisine çevirmeyip sadece mahallemizin sorunlarına yönelik çalışmaların yapılacağı bir muhtarlık yapacağız” dedi. Mahallenin sorunlarını da yaklaşık 27 yıldır bu mahallede yaşadığı için çok iyi analiz ettiğini ifade eden muhtar adayı Bahattin Karademir, “Bu manada bizler bir muhtarın görev ve sorumluluklarının neler olduğunu biliyor ve mahallemizdeki başlıca sorunların da hangi kurum ve kuruluşlarla istişare edilerek çözüleceğinin de farkındayız” ifadelerini kullandı.

“Yorulan arkadaşlar bırakarak daha dinamik arkadaşlara devretmelidirler”
2014 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimlerdeki demokrasi yarışında alnının akıyla çıkacağına inandığını belirten Karademir, seçimlerin bir bayrak yarışı olduğuna dikkat çekti ve “Bu bayrak yarışında yorulan arkadaşlar bırakarak daha dinamik arkadaşlara yerini devretmelidirler. Bu manada bizler de bu göreve talibiz. Mahallemizdeki tüm hemşeri ve komşularımızın yanı sıra herkesten destek bekliyorum” diyerek destek istedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba