Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Nisan 2015

Arnavutköy Avcılar Derneği’nin Atış Müsabakaları 24 Mayıs’ta Hacımaşlı’da

Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği her sene geleneksel hale getirdiği atış müsabakalarına devam ediyor. Bu yıl 3. Düzenlenecek olan atış müsabakaları 24 Mayıs’ta Hacımaşlı Kocabayır’da yapılacak.

 

Atış müsabakası öncesi Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Başkanı Olcay Karabağ derneğin faaliyetlerinin yanında müsabakayla ilgili bilgiler verdi. Karabağ derneğin 1984 yılında kurulduğunu ve Arnavutköy’ün en eski derneklerinden olduğunu belirterek, “Derneğimiz birkaç bilinçli avcılık gönüllüsü abimiz tarafından kurulmuş olup bu gün ise 557 üyesi olan büyük bir aileye dönüşmüştür. Dernek olarak hedefimiz üyelerimizi arttırarak hem daha büyük bir aile olmak hem de bilinçli avcılarımızın artmasına katkıda bulunmaktır. Sürdürülebilir bir avcılık için kamu kurumları kadar bilinçli avcılara da önemli sorumluluklar düşmektedir. Bilinçli bir avcıya düşen ilk sorumluluk yasal avcı olmak ve avlanma sporunu çevreye ve doğaya zarar vermeden belirlenen kurallar çerçevesinde yapmaktır” dedi.

 

Atış müsabakası Hacımaşlı Kocabayır mevkiinde yapılacak

Atış müsabakasının bu yıl 3. defa düzenleneceğini ifade eden Dernek Başkanı Olcay Karabağ, “Bu yıl 3’cüsünü düzenleyeceğimiz ve vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği ata sporumuz olan atış müsabakaları 24 Mayıs 2015 Pazar günü saat 08.30 itibari ile Hacımaşlı Kocabayır mevkiinde yapılacaktır. Hareketli hedefe tek kurşun ve trap atışları olarak yapılacak atış müsabakaları hem bölgemizdeki vatandaşlarımızın tanışıp kaynaşmasına hem de doğa ile barışık yaşamlarında yeniliklerden haberdar olmalarını amaç edinecektir. Futbol da 11 kişi oynar yüzlerce insan seyreder atış müsabakalarında ise ruhsatlı av tüfeği olan herkes yarışacak. Herkes bu spordan memnun kalacaktır ve yarışmayı kazananlara sponsor olan Sterlıng firması tarafından 1’er adet Cesa marka av tüfeği hediye edilecektir. 2’nci ve 3’üncülere 100’er adet av fişeği hediye edilecektir. Ayrıca kulübümüz tarafından dereceye girenlere 4 kategoride kupa ve madalyalar verilecektir. Geçen yıl yaptığımız atış müsabakalarında gün içerisinde yaklaşık 1500 kişinin geldiği atış müsabakalarında bu yıl 2500 kişinin ilgi göstereceği tahmin edilmektedir” diye konuştu.

 

Atış Poligonundan bölge Esnafı da faydalanacak

Olcay Karabağ Arnavutköy’e atış poligonu yapılmasını istediklerini belirterek, “Belediye başkanımız Sayın Haşim Baltacı’nın da daha önceden sözünü verdiği resmi atış poligonu heyecanımız devam etmektedir. Bir an önce bu atış poligonunun yapılarak atıcılarımızın hizmetine verilmesini istiyoruz. Eğer ilçemizde atış poligonu olursa hem gençlerimize yeni bir spor alanı oluşacak hem de gençlerimiz kötü alışkanlıklardan arınıp bu spora gönül verecektir. Bunun dışında bölge halkımızın tümü bakkalı, esnafı, münübüsçüsü, lokantası vs yararlanacak hem de ülkemize milli atıcılar kazandıracağız. Ayrıca ilçemizde Türkiye, Balkan ve Avrupa kupası atış müsabakalarına ev sahipliği yaparak önemli gelişim ve ilkelere imza atmış olacağız. Yarışmalara İstanbul ve çevre illerden ve ilçelerden de katılım olacaktır. Derneğimize her zaman katkılarını esirgemeyen Arnavutköy Belediye başkanımız Haşim Baltacı’ya da teşekkürlerimi sunarım. Tüm yarışmacılara şimdiden başarılar diliyorum” diyerek şimdiden müsabakaya katılacak atıcılara başarılar diledi.

 

Zafer Kara / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba