Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 11 Nisan 2012

Arnavutköy’de Özürlüler İçin Panel Düzenlendi

Arnavutköy’de “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” isimli bir panel düzenlendi. Panelde Arnavutköy Belediyesinin özürlü vatandaşlar için yaptığı yatırımlar ve hizmetler tanıtıldı.
Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” paneline İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı kurum amirleri, muhtarlar, özürlü vatandaşlar ve ailelerinin yanı sıra bir çok vatandaş katıldı.

Topbaş, “Çalışmayı Arnavutköy’den başlatıyoruz”
Panelde açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir şehrin medeniyet ölçüsünün, o kentteki dezavantajlı grupların ve engellilerin şehri kullanma oranına bağlı olduğunu söyledi. Topbaş, göreve geldiklerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde başlattığı çalışmaları örnek alarak, özürlülerle ilgili yapacaklarını net olarak ortaya koyup, bir bir hayata geçirdiklerini belirtti.
Topbaş, “İstanbul’da özürlülerle ilgili bir bilincin oluşturulması ve yaptığımız hizmetlerin tanıtılmasını amaçladığımız çalışmayı Arnavutköy’den başlatıyoruz. Aynı şeklide 39 ilçemizin tamamında bu çalışmalar sürecek” dedi. Topbaş, yaptıkları her yatırımın dezavantajlı insanların kullanımına uygun olmasına özen gösterdiklerini vurgulayarak, “İstanbul’da yaptığımız yolları, kaldırımları, üst geçitleri, kültür merkezlerini ve diğer bütün alanları engellilerin, dezavantajlı insanların kullanımına uygun hale getirdik. Hatta KİPTAŞ’ın yaptığı konutların giriş katlarını bile engellilere göre dizayn ettik. TOKİ’ye de bunu tavsiye ettik. Geçmişte yapılmış hataları düzeltmeyi de prensip edindik. Ancak 15 milyon nüfusuyla Avrupa’nın 23 ülkesinden daha büyük İstanbul’da geçmişe dönük sorunları birden çözmek mümkün olmuyor, zaman istiyor.”

Aksoy, “Öncelikle engelleri aşmalıyız”
Daha sonra bir konuşma yapan Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy ise, “Özürlülerine sahip çıkmayan bir toplumun ileriye dönük hedefleri olmaz. Öncelikle engelli vatandaşlarımızın engellerini aşmalıyız. Arnavutköy’de bu konuda çok güzel yatırımlar yapılıyor. Bu çalışmalardan büyük ölçüde verim alındığını düşünüyorum” dedi.

Baltacı, “Çalışmamızı İSÖM ile koordineli yürütüyoruz”
Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ise yaptığı konuşma da, “İstanbul Büyükşehir Belediyemizin engelli vatandaşlarımız için gerçekleştirdiği projelerden ilham alarak Arnavutköy’de bir çalışma başlattık. Bu çalışmamızı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi (İSÖM) ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sunduğu destekten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu

Konuşmaların ardından Lokman Ayva yönetiminde gerçekleştirilen oturumda, Büyükşehir Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, İstanbul’da engellilere yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdi. Programda konser veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Sanat Merkezi Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğu da büyük beğeni topladı.

Haber: Arif Sapmaz

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba