Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 23 Eylül 2012

Arnavutköy Nakkaş Eyüp Güreşleri Gerçekleşti

Arnavutköy Belediyesi’nin organize ettiği veikincisini düzenlediği Kırkpınar Başpehlivanı Nakkaş Eyüp Yağlı Güreşleri Nakkaş Mahallesinde gerçekleşti. Kırkpınar Başpehlivanı Nakkaş Eyüp Güreşlerinde Recep Kara’yı yenen Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Nakkaş Eyüp Güreşleri ağalık yarışmasında kurucu Ağası Yeşilbayır Mahalle Muhtarı Bülent Özenç, ağalık yarışmasında aday olmadı. Ömerli Mahalle Muhtarı Selçuk Öztürk 35 bin TL vererek Nakkaş Eyüp Güreşleri Ağası oldu. Güreşleri Arnavutköy Kaymakamı S.Hurrem Aksoy, Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Nazım Asan, Edirne Kırkpınar Ağası, Seyfettin Selim, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Bölgenin Güreş Ağaları ve Güreş severler izledi.

Öztürk 35 bin TL vererek Güreş ağası oldu
Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Nakkaş Eyüp Ağalık Yarışmasını 25 bin TL’den başlattı. Geçen senenin kurucu Ağası Yeşilbayır Mahalle Muhtarı Bülent Özenç, kurucu ağalığını yapmış olduğum Nakkaş Eyüp Yağlı Güreşlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. Bundan sonra güreş ağalığı yapacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Ardından Ömerli Mahalle Muhtarı Selçuk Öztürk açık artırmaya 30 bin TL verdi. Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim 35 bin TL olsun ısrarına dayanamayan Öztürk, 35 bin TL’yi kabul ederek Nakkaş Eyüp Yağlı Güreşlerinin yeni ağası oldu. Başpehlivanlık da birinci Ali Gürbüz, ikinci Recep Kara, üçüncü Serhat Gökmen ve Ali Güngör Ekin oldu.

Baltacı, “Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz”
Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı konuşmasında, “1908 yılında tarihi Kırkpınar da Başpehlivan olmuş merhum Eyüp Pehlivanımızın hatırası olan yağlı güreşlerin ilkini geçen yıl düzenledik. İkincisini bu yıl gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra da geleneksel hale getirmek istiyoruz. İçinizde biliyorum ki Kırkpınar’a gitmiş güreşleri seyretmiş birçok dostum, birçok güreş sever var. Ama gitmeyenler üzülmesin bugün hem atmosfer olarak hem başpehlivanları katılımıyla baktığımız zaman Kırkpınar’ı aratmayacak bu ortamda güzel bir yarışa şahitlik edeceksiniz. Geçmişi olmayan, geçmişini görmeyen ve geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz. Tarihi Kırkpınar Güreşleri de bizim geçmişimiz ve kaynaştırma adına da geleceğimizdir” diye konuştu.

Güreşlerde yumruklar ve tekmeler konuştu
Nakkaş Eyüp Yağlı Güreşlerinde güreşçilerin taraftarları birbirine girdi. Final maçında Recep Kara ile Ali Gürbüz arasında başlayan tartışma taraftarlara yansıyınca yumruklar ve tekmeler konuştu. Olaylar jandarmanın müdahale etmesi sonucu yatıştırıldı. Geçen sene de güreşlerde Ağalık yarışmasında tartışmalar çıkmıştı. Olayların büyümesi sonucu Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı bir konuşma yaparak‘’Bu sene Bülent Özenç kardeşim ağa olsun. Gelecek sene Celal arkadaşımız Ağamız olacak. Bu turnuvanın iki ağası var, ikisini de tebrik ediyorum’’ şeklinde konuşarak tarafları yatıştırmıştı. Ancak bu yıl düzenlenen yağlı güreşlerde Yassıören köyü muhtarı Celal Tunçher’e verilen sözün tutulmaması dikkat çekti.

Haber: Arif Sapmaz – Zafer Kara

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba