Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 13 Haziran 2014

Arnavutköy Kaymakamlığı her ay servet ödüyor

2009 yılında ilçe olan Arnavutköy’de 5 yıldır hizmet veren Kaymakamlık binası adeta bina sahibini ihya etti. 5 yılda ortalama 1 milyon 500 bin liraya yakın bir bedel ile kira ödemesi yapan Arnavutköy Kaymakamlığı, bina sahibini adeta ihya etti.
Kira bedelleri ile büyük bir yük altına giren Kaymakamlığın, Arnavutköy Belediyesi’nin yapımına başladığı Yönetim Merkezi Projesi içerisinde ki 15 bin 200 metre karelik arazisine Kaymakamlık binası yapabilmek için İçişleri Bakanlığı tarafından çalışmalar başlattığı öğrenildi.

İlçe statüsünü 2009 yılında kazanan Arnavutköy’de Kaymakamlık ve Kaymakamlığa bağlı birimlerin hizmet verdiği Bolluca yolu üzerindeki bina için Arnavutköy Kaymakamlığı’nın her ay 31 bin Türk Lirasi kira bedeli ödediği öğrenildi.
2009-2010 yılları arasındaki kira ödemelerinin Arnavutköy Belediyesi tarafından yapıldığı Kaymakamlık hizmet binası için aradan geçen 5 yıllık süre zarfında 1.5 milyon liraya yakın bir kira bedeli ödendi.
Bir an evvel Maliye Bakanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen ve Arnavutköy Belediyesi Yönetim Merkezi Projesi içerisinde de yer alan 15.200 metre karelik alan üzerine hizmet binasını yapmak isteyen Arnavutköy Kaymakamlığı 5 yılda ödediği kira bedelinden de kurtulmak istiyor.
Kaymakamlık binasının İçişleri Bakanlığı tarafından çıkacak ödenekle birlikte yapımına başlanacağı konuşulurken projenin bitiş tarihinin ise 2016 yılının sonlarına denk geleceği konuşuluyor.
Şuan Bolluca yolu üzerinde 4 katlı bir binada Kaymakamlık, Yazı İşleri, Nüfus, Tapu Kadastro, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Tarım ve Mal Müdürlüğü’nün yanısıra İlçe Müftülüğü’nün de hizmet verdiği binada aynı zamanda Arnavutköy Emniyet Müdürlüğü Yavuz Selim Karakolu’nun da bulunduğu biliniyor.

haberaktivite.net

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba