Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 14 Ocak 2013

Saadet Partisi Arnavutköy Teşkilatı Gazetecilerle Buluştu

Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Teşkilatı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Arnavutköy’de görev yapan yerel basınla bir araya gelen Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Dal yerel medyanın çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Yusuf Dal, “Belediyecilik sadece vergi toplama yeri değildir”
Programa, İlçe Başkanı Yusuf Dal, Başkan Yardımcısı Hayri Karabıyık, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Erdal Yılmaz, Medya ve Tanıtım Başkanı Şükrü Kızılağıl ve bir çok partili katıldı. Arnavutköy İlçe Teşkilat Binası’nda düzenlenen programda konuşma yapan Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Yusuf Dal, gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında yerel seçim çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Dal; “Gardiyan belediyecilik anlayışının kalkması gerekiyor. Belediyeciliğin sadece vergi toplama olmadığını, hizmet anlayışlı belediyeciliğin yeniden getirilmesi için kolları sıvadık. Geçmişte borç batağı içinde devraldığımız belediyeleri ilk dönemde borç batağından kurtarıp takdire şayan hizmet eden belediye haline getirmiştik. Bu belediyeler bugün tekrar borç batağına saplamış durumda. İşte Arnavutköy; çevremize baktığımız zaman, komşu ilçelerimiz Sultangazi, Başakşehir  gibi coğrafi değeri olarak hiç biri Arnavutköy kadar güzel bir konumda olmayan ilçeler. Arnavutköy, ormanı, denizi, sayısız gölleri ve 510 km karelik düzlük bir araziye sahip olan Arnavutköy. Başka hiçbir komşu ilçenin bu güzelliklere sahip değilken Göktürk’teki bir dairenin fiyatı, Başakşehir’deki taşınmazların fiyatına baktığınız zaman bizleri kimlerin nasıl idare ettiğini idrak etmiş oluyoruz” diye konuştu.

İmar sorunu ve emlak vergileri
Yusuf Dal, “Bir zamanlar imarlarımızı kapatırken burası İstanbul’un su havzasıdır, biz 15 milyonluk İstanbul’u riske atamayız ve bu yüzden nüfusu 250 binle sabitlemek zorundayız diyerek vatandaşın dişinden tırnağından arttırarak, 3-5 kardeşin bir araya gelerek almış olduğu taşınmazın yüzde 50 yok ettiler. Bir hırsız cüzdanınızı çalsa belki bir günlük harçlığınızı ya da en fazla bir aylığınızı alır. Ancak bunlar sizin geçmiş ve gelecek yatırımlarınızın yüzde 50’sini yok ettiler. Ve akabinde emlak vergilerini yüzde yüzün üzerinde arttırdılar. Hem emlak değerini düşüreceksin hem de emlak vergilerini arttıracaksın. Tabiri caizse Arnavutköylüye zulmetmeye devam ettiler” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan gazeteciler Salih Sütlan ve Serkan Uluocak Arnavutköy’de yerel medyanın yaşadığı sorunlardan bahsederek bu sorunların çözülmesi için saadet partisine çözüm önerisi sundular.

Haber: Arif Sapmaz

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba