Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 19 Mart 2015

Anafartalar Ortaokulu’na Uluslararası Ziyaret

Arnavutköy Anafartalar Ortaokulu’nu Norveç, Polonya, Estonya, İtalya, İspanya ve İzlanda’dan gelen öğretmenler ziyaret etti.

 

Norveç, Polonya, Estonya, İtalya, İspanya ve İzlanda’dan gelen öğretmenler Türk kültürünü ve eğitimleri yakından tanımak için Anafartalar Ortaokulu öğretmenlerinden bilgi aldı. Misafir öğretmenlere sunumu ve çeviriyi Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Mutlu Demiralay yaptı.

 

Öğrencilerle birlikte halk oyunu oynadılar

Anafartalar Ortaokulu öğrencileri de hazırladıkları halk oyunlarını sergiledi. Misafir öğretmenler de öğrencilere eşlik ederek öğrencilerle birlikte halk oyunu oynadılar. Daha sonra resim sergisini gezen öğretmenler Çanakkale Zaferi ile ilgili de bilgi aldı. 3 gün boyunca devam edecek olan programda öğretmenler derslere de girecekler.
anafartalar2
“Ülkemizin değerlerinin tanıtılması açısından önemli bir projede”

Misafir öğretmenlere yönelik bir konuşma yapan Anafartalar Ortaokulu Müdürü Mehmet Basatemir, “Ülkemize, Arnavutköyümüze ve okulumuza hoş geldiniz. Bu proje sayesinde ülkeler arası kültür alışverişinin yanı sıra eğitim olarak birbirimize faydalı olabileceğimizi düşünüyorum. Ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması açısından çok önemli olan bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
anafartalar3
“Değişik programlarla kültürümüzü tanıtmaya çalışacağız”

Anafartalar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tamer Taşçı ise bir açıklama yaparak, “Proje kapsamında öğretmenlerimiz bu ülkelere giderek oradaki eğitimi ve kültürlerini incelemişlerdi. Bugün ise o ülkelerdeki öğretmenlerimizi okulumuzda ağırlıyoruz. 6 ülkeden katılan misafir öğretmenlerimize değişik programlarla kültürümüzü tanıtmaya çalışacağız” diye konuştu.
anafartalar1
Ulaşımı Kafkas Turizm sağlıyor

Norveç, Polonya, Estonya, İtalya, İspanya ve İzlanda’dan gelen misafir öğretmenlerin ulaşımını Kafkas Turizm sağlıyor. Proje kamsamında Arnavutköy Anafartalar Ortaokulu’na gelen öğretmenler programları bittiğinde ise İstanbul turu yapacak ve İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezecekler.
anafartalar8
 

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba