Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 10 Şubat 2016

Arnavutköy’de 2. Hamsi ve Horon Festivali

Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Giresunlular Derneği tarafından düzenlenen 2’nci Hamsi ve Horan Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar bir yandan hamsinin tadına bakmak için uzun kuyruklar oluştururken, diğer yandan ise Karadeniz müzikleri eşliğinde horon vurdu. Hasan Doğan Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe, yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Karadeniz müziği eşliğinde horon vurarak, eğlendi.  Burada kurulan mangallarda Giresun’dan getirilen hamsiler pişirilerek, vatandaşlara dağıtıldı. Mangalların başında balık almak için bekleyenler, zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu.
hamsi festivali (5)
Yoğun katılım oldu
Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Giresunlular tarafından 2.si düzenlenen Hamsi Festivali’ne, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun Sivil Toplum Kuruluşları (Giresun Federasyonu) Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Arnavutköy Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Karasakal, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Arnavutköy Belediye Meclis Üyeleri STK’lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
hamsi festivali (2)
“Memleketimizin kültürünü hem yaşayıp hem de yaşatmaya çalışıyoruz”
Arnavutköy Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Karasakal programda bir konuşma yaparak, “Bizim kimliğimizde Giresun yazıyor. Biz önce Giresunluyuz sonra Arnavutköylüyüz. Arnavutköy’de yaşıyoruz, Arnavutköy’de geçimimizi sağlıyoruz. Ve burada da memleketimizin örfünü adetini kültürünü hem yaşayıp hem de yaşatmaya çalışıyoruz. Bugün onlardan bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Giresunlularla, Arnavutköylülerle birlikte olmanın heyecanını mutluluğunu yaşıyoruz. 2009 yılında arkadaşlarla beraber Arnavutköy Giresunlular Derneği kurucu başkanı olarak yönetime geldiğimizde Arnavutköy’de yaşayan Giresunlulara söz verdik.  Birincisi, içe dönük dernekçilik yapmayacağız. İkincisi de Giresunlular derneğinde kahve kültürü barındırmayacağız. Yedi yıllık görev süresinde bu iki olayı da başarıyla yürütüyoruz. Üyelerimizin büyük destekleriyle. 2.sini düzenlediğimiz Hamsi Festivaline vermiş olduğu destekten dolayı Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
hamsi festivali (1)
“Vatanın her köşesi, her ili birbirinden değerlidir”
Daha sonra kürsüye gelen Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, “ Arnavutköy’de 2.si düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, Arnavutköy Belediyesi ve Giresunlular Derneği’nin katkısıyla yapıldı. Giresunlular dernek başkanı başta olmak üzere, bu organizasyonda emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Aslında yapılmış olan çalışmalar birer vesile, bu vesile ile bir aradayız. Bu güzel vatanın her köşesi, her ili birbirinden değerlidir. Vatanımızın her şehrinden Arnavutköy’e gelerek, kendi yöresini temsil eden vatandaşlarımız, Arnavutköylülük bilinci ile ilçemizi sahiplendiler. Ama kendi memleketlerini bırakıp ilçemize gelip, sahiplenen vatandaşlarımız da yörelerinin kültürlerini yaşatmalıdırlar” şeklinde konuştu.
hamsi festivali (6)
Başkan Baltacı’dan Müjde
Hasan Doğan Stadı’nın yıkılarak Yaşam Merkezi olacağını söyleyen Başkan Baltacı: “İçinde etkinliğini yaptığımız Hasan Doğan Stadı Arnavutköy’ün yeni meydanı olacak. Birkaç ay sonra inşaatı başlayacak. 800 ile 1.000 araç kapasiteli bir otoparkı olacak olan meydan çalışmamızın, üst kısmında açık alan düzenlemesi, peyzaj düzenlemesi ile Arnavutköy’ün en büyük meydanı olacak. Diğer hizmetlerimiz gibi bu çalışmamızda, Arnavutköylülerin hizmetine sunulacak” dedi.
hamsi festivali (4)
“Arnavutköy geleceğin en önemli ilçelerinden birisi olacak”
Son olarak kürsüye gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker ise konuşmasında, “Arnavutköy, eskiden Anadolu’dan her hangi bir sebeple gelip yerleşen vatandaşlarımızın yerleştiği bir yerdi. Ama bugün Arnavutköy, yaklaşık 250 bin nüfusa sahip ve geleceğin en modern ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, 21. Yüzyılın en önemli merkezlerinden biri oluyor. Arnavutköy dünyanın en büyük havalimanıyla ve 3. Köprü yollarıyla geleceğin en önemli ilçelerinden birisi olacak” diye konuştu.
hamsi festivali (3)
Kanal 28 televizyonundan canlı olarak yayınlanan festivalde, yöresel sanatçılar sahne alarak Giresun ve Karadeniz yöresine ait türküleri seslendirdiler. Festivale katılanlar yöresel oyun havaları eşliğinde horon tepti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba