Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 9 Haziran 2012

Arnavutköy 2. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalleri Başladı

Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek Arnavutköy’de ikincisi yapılacak olan 2. Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Toplantıya basın mensupları ve Arnavutköy’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ilçemizin gelişmesiyle alakalı bir takım etkinliklerin içerisindeyiz diyerek başladığı konuşmasında, “Bundan 5-6 sene önceye baktığımız zaman Arnavutköy’de ne bu kadar yerel basın vardı, ne bu kadar dernek vardı, ne de belediye faaliyetleri bu kadar çeşitlilik gösteriyordu. Bir tarafta kurumlarımız tesis edilirken bir taraftan da sivil toplum kuruluşlarımız gerçek anlamda çok daha güzel çalışmalar yerine getiriyor. Arnavutköy’de ki derneklerimiz sıradan bir dernekçilik yapmıyorlar. Gerek örf adetlerine gerekse topluma hizmet eden çalışmalara imza atıyorlar. Bu nedenle Arnavutköy’de bulunan bütün derneklere teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımızda önemli bir boşluğu dolduruyorlar. Yerel basınımız haberleri kaynağından alarak vatandaşlara ulaştırma konusunda son derece iyi bir yöne doğru gidiyorlar. Arnavutköy’ü ilçemizin dışındaki insanlara da olumlu yönde tanıtma gayreti içerisindeyiz. Yaz aylarında hemşeri derneklerinin birçoğu bölgemizde piknik yapıyorlar ve bu da bölgemizin tanıtımına katkı sağlıyor. Deniz ve ormanlarıyla güzel bir ortamda yaşıyoruz. Bu güzellikleri de topluma çok daha iyi bir şekilde tanıtma gayreti içindeyiz” dedi.

Festival alanı değişti
Baltacı, konuşmasına şöyle devam etti. “Bu yılki Kültür Sanat Festivalimizde geçtiğimiz yıllara baktığımızda hemen hemen aynı formatta ama biraz daha gelişmiş bir şekilde etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bu çerçeve de yine olmazsa olmazımız derneklerimizdir. Derneklerimizle beraberler bu etkinliklerimizi yapıyoruz. Buradaki maksadımız el birliği ile yaptığımız bu çalışmalarda daha samimi bir havayı elde etmek. Etkinlik kapsamında her gece bir derneğimizi veya iki derneğimizi işin içine katarak gücümüz nispetinde destek olarak, hem derneklerimizin kendi faaliyetlerini topluma tanıtmalarını sağlamış olacağız hem etkinlikleri tabana yaymış olacağız. Bu sene festival alanımızda değişiklik yaptık. Çünkü geçen yılki festival alanımız yerleşik alanda kaldığı için orda ki vatandaşlarımızı da düşünerek, Arnavutköy Açık Hava Tiyatrosu’nun orda yeşil bir alanımız var orada yapacağız” diye konuştu. Cumartesi günü festival alanına yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan festival de ilk gün Karmate müzik grubu sahne aldı.

Haber: Zafer Kara – Arif Sapmaz

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba