Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Şubat 2015

Arnavutköy Haraççı’da Fabrikalara Telefon ve İnternet Verilemiyor

Arnavutköy Haraççı’da bulunan fabrikalara kablo kopması sonucu 13 Şubat’tan beri telefon ve internet hizmeti verilemiyor. Uluslararası çalışan fabrikalar yurt içi ve yurt dışı çalışmalarını 7 gündür yürütemiyorlar. Türk Telekom yetkilileri ise arızanın 6 Mart’ta giderilebileceğini hatta daha fazla sürebileceğini ifade etmesine fabrika yetkilileri isyan etti.

 

6 Mart’ta sıra gelecek, hatta daha fazla da sürebilir
Özyılmaz Eti-Pak Amb. Pak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özyılmaz sorunun 13 Şubattan beri sorun yaşadıklarını ifade ederek, “13 Şubat’ta telefon hattımızın kesildiğini ve arıza olduğunu tespit ettik. Aynı gün Türk Telekom’un müşteri hizmetlerine konuyu bildirdik ve arıza kaydı başvurusu yaptık. Ertesi gün tekrar müşteri hizmetlerini en az üç kez aradık ve arıza kaydı başvurusu yaptık. Her defasında ilgileniyoruz cevabı aldık. Akabinde akşam üstü Türk Telekom’un resmi aracı geldi ve kopan kablonun fotoğrafını çekip ekspertiz raporu tuttu. Gelen ekipteki arkadaşlar biz bu işin tamiri ile ilgili birim değiliz yetkili birim olan İntel Telekom firmasına arızayı bildireceklerini söylediler. Bizde o firmanın telefon numarasını istedik ve aradık. Türk Telekom’un arıza kaydı bıraktığını öğrendik. Bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Tekrar aradığımızda ise Arnavutköy bölgesine bakan sadece iki kişi olduğunu ve sıranın ne zaman geleceğinin bilinmediğini, muhtemelen 6 Mart’a sıranın gelebileceği söylendi. Yani 14 gün sonra sıranın gelmesinden bahsettiler. Hatta daha fazla da sürebilecekmiş” dedi.

 

Fabrikaların yaklaşık 1 milyon civarı kaybı oldu
Metin Özyılmaz 5 fabrikanın aynı sorunu yaşadığını belirterek, “Biz Haraççı’da Biz Özyılmaz Eti-Pak Amb. Pak. San. ve Tic. Ltd. Şti., Şensan Plastik Tic. Ltd. Şti. ve Odek Kablo Ltd. Şti. başta olmak üzere 5 uluslararası şirkete 13 Şubat’tan beri yani 7 gündür aynı sorunu yaşıyoruz. Telefon ve internet gibi haberleşme mecralarını kullanamıyoruz. Bu olayın 6 Mart’a kadar süreceği belirtiliyor. Sonuçta fabrika olarak birçok işimizi telefon ve internet üzerinden yürütmekteyiz. Biz Özyılmaz Eti-Pak Amb. Pak. San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak yurt içi ve yurt dışı bütün ticari ilişkimiz olumsuz etkilenmiştir. Bu arıza nedeniyle 150.000 TL’ye yakın ticari kaybımız oldu. Komşumuz olan diğer fabrikaların da bu civarda kaybı olduğunu düşünüyorum. Sadece 5 fabrika yaklaşık 1 milyon civarı kaybı olmuştur” diyerek zarar

 

Elektrik sık sık kesiliyor
Telefon ve İnternet hizmetinin verilemediği fabrikalarda sık sık elektirik kesintileri de yaşandığını dile getiren Özyılmaz, “Fabrikalar da sık sık elektrikler de kesiliyor. Elektrikler kesildiğinde jeneratörlerimiz devreye giriyor ama bu devamlı tekrarlanınca haliyle sorun yaşıyoruz. Bu konu da BEDAŞ yetkililerinin de ivedi olarak çözüm bulması gerekiyor. Belediye başkanımız A. Haşim Baltacı, Türk Telekom yetkilileri ve BEDAŞ yetkililerinden bir an önce çözüm bulunmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diyerek yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

 

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Elazığ’da Şiddetli Deprem

Elazığ’da Şiddetli Deprem

Tasarım | Enba