Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 26 Haziran 2012

Arnavutköy Karlıbayır Mahallesi Sakinleri İsyan Etti

Arnavutköy Karlıbayır Mahallesi sakinleri evlerinin milli emlak tarafından yüksek fiyatla satışa çıkartılmasına tepki göstererek bir basın açıklaması yaptılar.

Milli emlaktan kendilerine ihale tebligatı geldiğini ancak bu fiyatların çok yüksek olması vatandaşları isyan ettirdi. İhale de fiyatların yüksek olmasına “Bizim ekonomi durumumuz iyi değil” diyen mahalle sakinleri bir araya toplanarak tepkilerini dile getirdiler.

Basın Açıklaması Şu Şekilde Oldu
Basın açıklamasını okuyan Karlıbayır Mahallesi sakinlerinden Cemil Akçay şunları belirtti. “Bilindiği gibi biz Karlıbayır halkı olarak 20-25 yıldır buraya yerleştik. Buraya bizlerin yerleşmesi toprak işgalinde olmadı. Bilinçsiz şekilde köylüden köy zilliyeti ile bize para karşılığı satıldı. Ancak çok sonra öğrendik ki hazine yeriymiş. Biz buraları Anadolu’nun çeşitli yerlerinden geldik. Çoluk çocuğumuzun bir barınağı olsun istedik bu bizim doğal hakkımız. Burası ilk defa 1994 seçimlerinde belediye oldu. Önceki belediye başkanı defalarca talepte bulunmamıza rağmen 2007 yılında 4706 sayılı yasaya göre imar ifraz planlarını yani 18 uygulamasını yaptı. 2008 yılında tapu tescilden Maliye hazinesi olarak geçti. Ancak 2009 yılında Arnavutköy’ün ilçe olmasıyla ilçe belediyesi Haraççı belediyesinin tüm çalışmalarını devraldı. Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ile defalarca görüşüldü. Kendisi bize 4706 sayılı yasanın bize bu hakkı tanıdığını söyledi. Tapuların eksik yazışması var ise bunları tamamlayacaklarını kimseyi mağdur etmeyeceklerinin sözünü verdi. Gelinen noktada biz Karlıbayır halkı olarak tapuları beklerken milli emlak evlerimize ihale kararı çıkartarak evlerimizi isteğimiz dışında satışa çıkartarak bize ihale tebligatı gönderdi. Bin bir zorlukla yaptığımız evlerimiz başkalarına satılmak üzere çok yüksek fiyatlarla bize ihale teklifi geldi. Ancak biz bu hak kaybını kabul etmiyoruz. 4706 sayılı yasaya göre doğrudan evlerimizin tapusunu açık ihaleye çıkarmadan bize veya belediyeye devredilmesini istiyoruz. Tüm yetkililere sesleniyoruz. Bizler ekonomisi çok iyi olan insanlar değiliz burada oturan 13 bin nüfusu nereye atacaksınız. Birileri buralara gözünü mü dikti. Telafisi zor mağduriyetler yaşanmamalı. Bizler de bu ülkenin halkıyız” şeklinde basın açıklaması yaptılar.

Haber: Arif Sapmaz – Zafer Kara

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba