Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 10 Kasım 2014

Arnavutköy Ülkü Ocakları’ndan “Cehalet” Adlı Tiyatro Gösterisi

Arnavutköy Ülkü Ocakları, yurt çapında uyuşturucuya karşı başlatılan mücadele kapsamında ‘Cehalet’ adlı tiyatro gösterisi düzenledi.

Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro gösterisine yoğun katılım sağlandı. Tiyatro gösterisi beğeni toplarken gençlerin uyuşturucu tuzağına nasıl düştüğünü de gözler önüne serdi.

Yıldırım, “Hızla artan uyuşturucu kullanımı gençliğimizi tehdit etmektedir”
Programın açılışında bir konuşma yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ülkü Ocaklarının uyuşturucuyla mücadele ettiğine dikkat çekerek, “Biz gençlerimizi alkol ve uyuşturucu batağından kurtarmak için her türlü mücadeleyi yapıyoruz. Türk gençliğinin uyuşturucuyla yok edilmesine müsaade edemeyiz. Bu konuda Ocaklarda yürüttüğümüz etkinlikler dışında bu tür tiyatro oyunlarıyla konuya dikkat çekmek istiyoruz. Bu sadece uyuşturucu batağına bulaşmış gençlerimizin değil hepimizin sorunudur. Ülkemizde hızla artan uyuşturucu kullanımı artık gençliğimizi ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Son günlerde kullanımı bir hayli artan bonzai sentetik uyuşturucu maddesi bir çok gencimizin genç yaşta ölümüne bir çok gencimizin de bu illete bağımlı olmasını sağlayarak sosyal hayattan onları uzaklaştırmış, gençlerimizi kendilerini bilmez ne yaptıklarını bilmez birer suç makinasına dönüştürmüştür. Ülkü Ocakları olarak bu tehlikenin karşısında olacağız” dedi.
tiyatro
Uzun, “Gençlerimizi kötülüklerden uzak tutmak için çeşitli faaliyetler düzenlemekteyiz”
Daha sonra bir konuşma yapan Arnavutköy Ülkü Ocakları Başkanı Feyyaz Uzun ise konuşmasında, “Ülkü Ocakları olarak gençlerimizi her türlü kötülüklerden uzak tutmak için çeşitli sosyal etkinlikler ve faaliyetler düzenlemekteyiz. Biz Ülkü Ocakları olarak gençlerimizi bu uyuşturucu tuzağından uzak tutmak ve onların bu batağa saplanmalarını önlemek için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu konuya dikkat çekmek amacıyla bugünde ‘Cehalet’ isimli tiyatro gösterisi düzenledik. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığımızın öncülüğünde tüm yurdumuzda böylesine programlar düzenlenmektedir” diye konuştu.

Tiyatro büyük beğeni topladı
Tiyatro izleyicilerin büyük beğenisini toplarken zaman zaman duygulu anların yaşandığı gözlendi. Bir oğul ile aile arasında geçen hikayede babanın oğlunu öğretmen yapabilmek için her türlü fedakârlığı sağladığı, oğulun ise haylazlık yaparak okula gitmediği hatta her türlü kötü alışkanlıklara bulaştığı, düştüğü bataklıktan ise Türk İslam Ülküsü ile yetişen ülkücü bir gencin yardımı ile çıktığı hatta babasının istediği öğretmenlik okulunu bitirip karşısına çıktığı konusu işlendi. Tiyatroda uyuşturucu ağına düşen gençlerimizin durumu sergilendi.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba