Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 28 Mart 2015

Arnavutköy’de Erzurum Tanıtım Günleri

Arnavutköy Erzurumlular Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Erzurum’un yöresel ürünlerini ve kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla düzenlenen “Erzurum Tanıtım Günleri” görkemli bir açılışla başladı. Halayların çekildiği, Erzurum’a özgü ürünlerin sergilendiği Erzurum Tanıtım Günleri adeta festival havasında başladı ve 3 gün boyunca sürecek.
Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı’nda 29 Mart Pazar akşamına kadar sürecek etkinliğin açılış törenine Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Arnavutköy’deki Erzurum İlçe ve Köy Dernek Başkanları, farklı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda esnaf, iş adamı ve vatandaş katıldı.

Şahin: Amacımız kardeşlik bağlarımızı güçlendirecek çalışmalara vesile olmak

Erzurum Tanıtım Günleri açılış konuşmasını Arnavutköy Erzurumlular Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Avukat Sibğetullah Şahin yaptı. Erzurum’un tarihinin kahramanlıklar, mertlikler ve vatanperverliklerle dolu olduğunu söyleyerek söze başlayan Şahin, Arnavutköy’de 30 binin üzerinde Erzurumlu  yaşadığına dikkat çekti. Şahin, “Bizler kardeşçe yaşadığımız Arnavutköy’deki tüm Anadolu insanına Erzurum misafirperverliğini, Erzurum sempatisini, Erzurum örf, adet ve geleneklerini tanıtmak adına elimizi taşın altına koyduk ve bugün siz saygıdeğer kardeşlerimizle birlikte bu alanda var olduk. Bugün Arnavutköy’de bir ilki gerçekleştiren Erzurumluların, diğer hemşeri derneklerine de öncü olacağı kanaatindeyim. Amacımız, kardeşlik bağlarımızı güçlendirecek çalışmalara vesile olmaktı, bugün bu coşkulu kalabalıkla da bunu başardığımızı umut ediyorum” dedi.

 

Programda Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’da bir konuşma yaparak, kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasında bu tür programların önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba