Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Haziran 2015

Arnavutköy’de Kaçak Yapı Yıkımı İçin Yürüdüler

Arnavutköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü geçtiğimiz Perşembe günü Arnavutköy Yavuz Selim Mahallesi, Suatlar Arkası mevkiinde bir binanın yıkımı için harekete geçmiş ,mahallelininin direnişiyle karşılaşınca yetersiz ekip gerekçesiyle yıkım ertelenmişti.

Mahalleye İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı timle birlikte yıkım alanına giden Zabıta Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü’ne bağlı yıkım araçları gelerek bir binanın yıkımını gerçekleştirmek istediler.

Ev sahipleri ve mahallelinin karşı koyması sonucu yıkım esnasında olaylar çıktı.Polisin biber gazı ve cop kullandığı yıkıma karşı, bina sakinleri de binalarını yıktırmamak için binanın üzerine çıkarak direnişlerini sürdürdüler.Bir binanın yine kısmen yıkımın ardından ekipler geri çekildi.Toplanan vatandaşlar ise Arnavutköy Belediye Başkanı ile görüşmek üzere yürüyüş yaptılar.Vatandaşlar adaletsiz imar uygulaması nedeni ile arsalarına bina yapamadıklarını,bu şekilde yapılaşmaya mecbur bırakıldıklarını dile getirdiler.

“Mesaj Alınmıştır”

Arnavutköy Belediyesi önünde yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Belediye Başkanı Haşim Baltacı ile görüşmek isteyen vatandaşlara konuşan ve içeri girmelerine engel olan belediye yetkilileri “mesaj alınmıştır” diyerek ılımlı mesajlar verdiler. Yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.

Arnavutkoyden.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İftar NOKTA’da

İftar NOKTA’da

Tasarım | Enba