Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 6 Ağustos 2012

Arnavutköy’de Komşuluk Kültürü İçin Örnek İftar Sofrası

Arnavutköy Bolluca Merkez Mahallesi Rezzan Sokak sakinleri iftarı birlikte açarak Ramazan Ayına uygun birlik, beraberlik ve komşuluk ilişkilerinin bitmediğini gösterdi. Bolluca Rezzan Sokakta oturan yaklaşık yirmi ailenin bir araya gelerek Rezzan Sokakta kurdukları iftar sofrasıyla komşularıyla birlikte oruçlarını açtı.

Komşuluğu pekiştirdiler
Bolluca Sabri İlköğretim Okulu eski Müdürü ve Çarem Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Beşir Bilen, “Bizler Bolluca merkez mahallesi Rezzan sokak sakinleri olarak komşularımızla birlikte komşuluk kültürünü daha çok pekiştirmek amacıyla bu gece iftar yemeğini birlikte düzenledik. Komşular olarak herkes kesesine uygun olan yiyecekleri hazırladı. Bu akşam burada iftarımızı birlikte açtık. Sayın kaymakamımız Arnavutköy’de 2012 yılını komşuluk yılı ilan etti. Bizde komşulk kültürünü daha çok pekiştirmek amacıyla sokağımıza bir iftar sofrası kurarak Rezzan Sokakta oturan bütün komşularımızla biraraya geldik. İki tane komşumuz Sivaslı, dört tane komşumuz Giresunlu, ben Mardinliyim, Trakyalı komşularımız var, Manisalı komşularımız var. Aslında hepimiz Türkiye’nin küçük bir mozaiğini oluşturuyoruz” diye konuştu.
Rezzan Sokak sakinlerinden Mustafa Ergül ise, “İlk defa böyle bir iftar yemeği düzenliyoruz. On beş yıldır Bolluca da oturuyorum. Eskilerin bir sözü var ‘Ev alma komşu al’ derler. Hasta, cenaze olur komşun yardıma koşar onun için komşuluk en önemlidir. Sanıyoum Arnavutköy’de böyle bir organizasyon daha önce yapılmadı” dedi.
Yine Rezzan Sokak sakinlerinen Sami Yıldız ise, Komşularımızla beraber hep birlikte bir fikir birliği yaparak ramazan ayında iftarımızı komşularımızla birlikte açmak istedik. Çok ta güzel olduğunu düşünüyorum. Böylelikle kendi aramızdaki birlik ve beraberliği de sağladığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Arif Sapmaz – Zafer Kara

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba