Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 21 Şubat 2015

Arnavutköylü Gençler Özgecan Aslan ve Kadına Yönelik Şiddet İçin Yürüdü

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Mersin’in Tarsus İlçesi’nde meydana gelen Özgecan Arslan (20) katliamı için ülke genelinde gösteriler yapıldı. Arnavutköy’de de üç tane gencin sosyal medya üzerinde düzenlediği “Arnavutköy Özgecan İçin Yürüyor” etkinliğine yüzlerce kişi katıldı. Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Arnavutköy Merkez’de yürüyüş gerçekleştiren kadınlı erkekli grup, yaşanan vahşeti ve kadına yönelik şiddeti protesto etti.

 

Özgecan Arslan’ın vahşice işlenmiş bir cinayet sonucu yakılmış cesedinin bulunduğu 15 Şubat tarihinden iki gün sonra Arnavutköylü üç tane gencin sosyal medyada oluşturduğu “Arnavutköy Özgecan İçin Yürüyor” etkinliğine birkaç gün içerisinde yüzlerce katılım talebi geldi. Etkinlik günü 21 Şubat’a kadar bini geçen katılım talebi ile birlikte yasal işlemleri tamamlayan gençler Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmaya başladılar. Geçtiğimiz Cumartesi günü öğlen saatlerinde yüzlerce kişi meydanı doldurdu. Yarıdan fazlasının kadınların oluşturduğu Arnavutköylülere sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi. Başta Özgecan cinayetinin şiddetle kınandığı ve toplumda sapık anlayışların kaldırılmasına ve idam yasasının geri getirilmesinin istendiği açıklama metnini okuduktan sonra grup hep birlikte meydandan Mehmet Akif  Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde Eyüp Sultan Caddesi’ne oradan Fatih Caddesi’ne ve  son olarak tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup kadın şiddetini protesto edildiği sloganlar attı. Grup yürüyüş sırasında ve meydanda “Özgecanlar Ölmesin!”, “Kadın katliama son verilsin!”, “İdam İstiyoruz!”, “Adalet İstiyoruz, İdam!”, “Özgecan Aslan Ölümsüzdür!”, “Kadına şiddeti kınıyoruz” şeklinde slogan attı. Meydanda tekrar bir araya gelen grup, Arnavutköy’deki eylemden bir gün önce siyasi bir kavgada bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu andı ve son olarak Özgecan Aslan için bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra dağıldı.

 

Arnavutköy’de gerçekleştirilen ilk sivil inisiyatif eylem olarak tarihe geçen “Özgecan İçin Arnavutköy Yürüyor” protestosuna katılan kadınlar etkinliğe düzenleyen gençlere teşekkür etti. Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü’nün bizzat takip ettiği protesto yürüyüşü için çevrede emniyet tedbirleri de alındı. Yürüyüş sırasında araçlarından kornalarıyla protestoya destek verenlerin yanı sıra iş yerlerinin camlarından kadınlarda alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

 

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba