Ana Sayfa MANŞET, MESAJLAR 24 Ekim 2021

Babacan: Bir ülkenin parası o ülkenin itibarıdır, gücüdür

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. MED Kır Düğün Salonu’nda düzenlenen kongreye yoğun katılım oldu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’da kongreye katılarak partilileri ile bir araya geldi.

Kongere de tek aday olan mevcut ilçe başkanı Fatih Karabalık yeniden DEVA Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı olarak seçildi.

“Dürüst, doğru ve şeffaf çözüm odaklı bir siyaset yapacağız”
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Karabalık yaptığı konuşmada, “Ülkemizin sorunları ortadadır. Bu sorunları hep birlikte çözeceğiz inşallah. DEVA Partisi tüm halkımızın partisidir. Doğru hedeflere doğru kadrolar ile ulaşılır. Zaman ümitsizlik zamanı değil, Türkiye için sorumluluk almak zamanıdır. Ortak akla ve istişarelere dayanan politikalarımız ile liyakate önem veren, milletimize hizmet etmeye adanmış her koşulda adaleti sağlayacak bir kadro hareketidir. Biz birleştirici umut veren bir siyaset yapacağız, ilke ve değerlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Dürüst, doğru ve şeffaf çözüm odaklı bir siyaset yapacağız. Sadece sadece halkımızın huzuru ve mutluluğu için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Maaşlarını dolarla alanlar için bedava bir ülke oldu Türkiye”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın, 2015 yılından sonra döviz ile ilgili açıklamalarını kongreye katılanlara izleterek, “Tarihler şu açıdan önemli; 2015 – 2018 arası yani benim ve arkadaşlarımın yavaş yavaş yönetimden ayrıldığı, ortak aklın ve istişarenin terk edildiği yıllardan bahsediyoruz. Kaç kere çağrıda bulunuyor Sayın Erdoğan dövizinizi satın diye. Altınızı satın diyor. Sayın Erdoğan’ın sözüne uyup da dövizini altınını satan herkes zarar etti. Siz güveni sağlayın, güveni. Siz güven ortamını sağlayın. Vatandaşımız neye ne kadar yatırım yapacağını kendi çok iyi bilir. Biz yıllarca ekonominin başındayken vatandaşımıza bir kere dahi dövizinizi satın çağrısı yaptık mı? Örneği yoktur. Kayıp akraba bakanın şu cümlesine dikkat çekmek gerekiyor. Maaşını dolarla mı alıyorsun sana ne diyor. Bu kadar iş bilmezlik olabilir mi? Elbette ki Türkiye’de maaşını dolarla alan çok azdır. Ama şunu biliyoruz. Dolar arttığı zaman, tamda o yüzden biz fakirleşiyoruz. Türkiye sayelerinde maaşını dolarla alanlar için cennet oldu. Edirne’de, Kırklareli’de Bulgaristan’dan geliyor Bulgarlar Leva’larını bozdurup bozdurup harcıyorlar diyorlar. Eskiden yemek yiyip de bahşiş bıraktıklarında biz onu çöpe atardık, çünkü kağıt kadar değeri yoktu diyorlar. Şimdi keşke Bulgarlar gelse biraz döviz bıraksa, Leva bozdursa diye dört gözle Bulgar turist bekliyoruz diyorlar.  Edirne’de, Kırklareli’de vatandaşlarımızın dediği bu. Yazık değil mi bu ülkeye? İtibarlı bir ülkenin parası bu hale düşürülür mü? Bir ülkenin parası o ülkenin itibarıdır, o ülkenin gücüdür. Sayelerinde maaşlarını dolarla alanlar için bedava bir ülke oldu Türkiye. Ama vatandaş mağdur. Türk Lirası kazanıp, Türk Lirası ile geçinmeye çalışan, marketten pazardan alışveriş yapmaya çalışan herkes mağdur” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba