Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 2 Kasım 2013

Aday Adayı Nedim Kılıç Kahvaltı’da Basının Sorularını Cevapladı

AK Parti Arnavutköy Belediye Başkan Aday Adayı Sosyolog Nedim Kılıç Arnavutköy yerel basınıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Arnavutköy Nokta Tesislerinde düzenlenen kahvaltıya Arnavutköy yerel basını yoğun ilgi gösterdi. Arnavutköy ile ilgili projelerinden bahseden Kılıç, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“Dışarıdan gelen birinin biçtiği bir kıyafet Arnavutköy’ün üzerine tam oturmayabilir”
Başkan aday adayı Sosyolog Nedim Kılıç, aday adaylık sürecinin nasıl geliştiğinden bahsederek, “Arnavutköy’ün kanaat önderlerinin teveccühü ile Arnavutköy’e hizmet etmek için yola çıktım. Aday olmadan önce Ak Parti ilçe başkanımızı ziyaret ettim. Arnavutköy’e hizmet etmek için aday adayı olacağımı belirttim ve başkanımızda böyle bir başvurudan memnun olacağını ifade etti. Daha sonra Arnavutköy’ün kanaat önderleri ile bir araya gelerek, onların görüşlerini de aldım ve bu yola çıktım. Bizim gayemiz Arnavutköy’e hizmet etmektir. Arnavutköy’ün 200 bini aşkın nüfusuyla kendi kendini yönetebileceğini ortaya koyduk. Arnavutköy’de oturan, Arnavutköy’ün sıkıntılarını bilen bir kişinin burayı yönetmesi gerekir. Arnavutköy’ü Arnavutköylülerin yönetmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü Arnavutköy’ün dününü bilmeyen yarınlarını inşaa edemez. Arnavutköy’ün çamurunu çiğnemeyen, Arnavutköy’ün cefasını çekmeyen Arnavutköy’e hizmet noktasında başarılı olamaz. Çünkü dışarıdan gelen birinin biçtiği bir kıyafet Arnavutköy’ün üzerine tam oturmayabilir ve Arnavutköy’e yakışmayabilir. O yüzden Arnavutköy’ü Arnavutköylüler desteklemelidir. Burada demiyorum ki beni destekleyin. Arnavutköy’ü destekleyin. Belediyecilik sadece yol, cadde, park veya lüks binalar yapmak değildir. Bunun yanı sıra bir toplum bilimci olarak söylüyorum aynı zamanda aileye ve topluma yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Boşanmaların önüne geçecek aile danışma merkezleri kuracağız ve çalışmalarımıza toplumun en küçük birimi olan aileden başlayacağız” diyerek belediyecilik aynı zamanda toplumun en küçük birimi olan aileye kadar indirgenmesi gerektiğini ve topluma yönelik çalışmalarında yapılması gerektiğini vurguladı.

“Modern ve yaşanabilir bir Arnavutköy inşaa edeceğiz”
Arnavutköy’de yapılması planlanılan projelere de değinen belediye başkan aday adayı Sosyolog Nedim Kılıç, “Başbakanımızın Arnavutköy için planladığı projeler uluslararası projelerdir. Arnavutköy’de 1.5 milyonluk şehir, Kanal İstanbul gibi devasa projeler söz konusu. Bildiğiniz gibi hali hazırda 150 milyon kapasiteli havaalanı da Arnavutköy sınırları içinde yer alıyor. Bu projelere uygun bir vizyon oluşturarak bu devasa projelerle Arnavutköy’ü entegre etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu projeler sadece parası olanlara değil, dar gelirli ve özürlü vatandaşlara da hitap eden projeler olması gerekiyor. Bu projelerin yanı sıra belediye olarak modern ve yaşanabilir bir Arnavutköy inşaa edeceğiz. Bir eğitimci olarak gözlemlediğim kadarıyla okullar da eğitim seviyesi düşük bu konuda çalışma yaparak ivedi bir şekilde okullardaki eğitim seviyesini yükseltmek gerekiyor. Öğrencilere yönelik bilim ve öğrenme yeteneğini geliştirecek merkezler kuracağız. Arnavutköy’ün en büyük eksikliklerinden birtanesi de öğretmen evinin olmaması ve ailelerin gidip rahatlıkla çayını kahvesini içebileceği sosyal tesislerin olmamasıdır” dedi.

“Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey Arnavutköy şuuru oluşturmaktır”
Arnavutköy’ün kendi esnafına kendi iş adamlarına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Kılıç, “Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey Arnavutköy şuuru oluşturmaktır. Bizim bakış açımızda hizmet vardır ötekileştirme asla yoktur. Arnavutköy hizmet anlayışıyla yönetilmeli memleket ayrımı olmaması gerekiyor. Çünkü Arnavutköy küçük bir Türkiye özetidir. Burada her kesimden insan yaşıyor ve herkesi kucaklayacak projeler üretmek gerekiyor. Aday adaylığı bir özgüven meselesidir. Aday adayı olan herkesi özgüveninden dolayı tebrik ediyorum. Aday adayı 12 arkadaşımız var elbet hepsi partimiz için çalışıyor. Kim aday seçilirse seçilsin ben ve ekibim partimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba