Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 16 Mart 2016

Bolluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Çanakkale Programı

Bolluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Programa Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abidin Merdan, Ali Çibuk, Bahattin Karaltı ve Cihat Şimşek, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
canakkale gunu (2)
“Diriliş destanının yıl dönümüdür”
Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programında açılış konuşmasını Bolluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zafer Demir yaptı. Demir konuşmasında, “I. Dünya Savaşı’nın Türk ve dünya tarihi açısından en önemli bölümünü, şüphesiz Çanakkale Savaşı teşkil eder. Çanakkale’nin o dehşet anını görenler kıyametin koptuğunu zanneder. Dünya tarihi, metre kareye altı bin merminin düştüğü böylesi bir savaşı, ne görmüş ne de tanık olmuştur. Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü toprağın kanla sulandığı, gökten yağmur yerine bomba yağdığı, çeliğin kemikle karşılaştığı, diriliş destanının yıl dönümüdür. Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi. Ayrıca okul müdürü Zafer Demir konuşmada ölmeden mezara konan bir yiğidin şahadet saatini bekleyişini anlattı.
canakkale gunu (1)
Bayrak nöbeti tuttular
Programda Çanakkale Şehitlerine adlı şiir okundu. Çanakkale Geçilmez isimli oratoryo ve okul öğrencilerinin seslendirdiği Çanakkale türküleri seslendirildi. Daha sonra ise Çanakkale Savaşı’nı anlatan sinevizyon gösterisi izlettirildi. Ayrıca programa katılanlar okulun bahçesinde Müdür Yardımcısı Halis Marangoz tarafından hazırlanan Çanakkale Şehitler anıtı ve şehitlerin mezarlarının minyatürünü gezdi. Bolluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri anıt başında nöbet tuttu ve açılan fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba