Ana Sayfa 3. SAYFA, ARNAVUTKÖY, MANŞET 27 Ekim 2014

Efsane Muhtar Mehmet Okal Vefat Etti

Yediden yetmişe tüm Arnavutköylülerin tanıdığı Arnavutköy’ün efsane muhtarı Mehmet Okal 83 yaşında vefat etti.
25 yıl Arnavutköy Merkez Mahalle muhtarlığı görevini yürüten Mehmet Okal, bugün öğlen saatlerinde evinde yaşama veda etti. Cenazesi yarın defnedilecek olan Okal, 2014 yerel seçimlerinde muhtarlık görevine aday olmamış ve görevini sağlık sorunları nedeniyle bıraktığını açıklamıştı.

Arnavutköy’e Çok Hizmet Yaptı
Arnavutköy’ün köy olduğu zamanlarda ilk muhtarlığını yapan Mehmet Okal daha sonra 4 kez muhtar seçildi. Mehmet Okal telefon, elektrik, PTT ve şebeke suyunu Arnavutköy’e getirmiştir. Arnavutköy’ün köy statüsünden çıkarak belde olmasını da sağlayan Okal aynı zamanda Arnavutköy belediye binasıda yapmıştır.

Mehmet Okal Kimdir?
Mehmet Okal 1932 Artvin Ortaköy doğumludur. 1965 yılında İstanbul’a işçi olarak çalışmak üzere gelen Okal, Karaburun taş olacaklarında bir süre çalıştı. Daha sonra muhtarlık seçimlerine katılarak seçimleri kazandı ve Arnavutköy’ün köy olduğu zamanlarda ilk muhtarlığını yaptı. Daha sonra da 4 kez muhtar seçildi ve 4 dönem muhtarlık yaptı. Mehmet Okal telefon, elektrik, PTT ve şebeke suyunu Arnavutköy’e muhtardır. Arnavutköy’ün köy statüsünden çıkarak belde olmasını da sağlayan Okal aynı zamanda Arnavutköy belediye binası gibi birçok kurumunda yapımını gerçekleştirmiştir.

 

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İlk Ders Zili, İlk Heyecan

İlk Ders Zili, İlk Heyecan

Tasarım | Enba