Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 12 Aralık 2015

Erzurumlular Şölen’de Buluştu

Arnavutköy Erzurumlular Derneği tarafından organize edilen Şölen’e kendisi de Erzurumlu olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Mürteza Zengin’in yanı sıra Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Ak Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Ercan Üner, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran, Erzurum Erzurumlular Birleşim Derneği Başkanı Recai Acar, Arnavutköy’deki Erzurumlu birçok ilçe ve köy derneği temsilcisi, Arnavutköy’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı.

ŞAHİN’DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

3. Olağan Kongresini geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren ve başkanlığına Avukat Sibğetullah Şahin’in getirildiği Erzurumlular Derneği’nin yeni yönetim kurulunun da Erzurumlulara tanıtıldığı şölenin açılış konuşmasında dernek başkanı Sibğetullah Şahin birlik ve beraberlik mesajları verdi. Arnavutköy’de 35 bine yakın Erzurumlu’nun yaşadığını ifade eden Arnavutköy Erzurumlular Derneği Başkanı Sibğetullah Şahin, “Bu kadar geniş bir kitleye sahip olduğumuz Arnavutköy’de birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın gayreti içerisinde olduk her zaman. Kardeşlik hukukumuzu daha da güçlü kılmak ve bir olmak adına zaman zaman bu tür etkinliklerle bir araya gelmeye çalışırken diğer yandan da kültürümüzü yaşatma arzusu içerisinde olduk” dedi.

Arnavutköy Erzurumlular Derneği’nin 3. Olağan Kongresi sonucunda yeni bir yönetim kurulu ile yola çıktıklarını da hatırlayan Şahin, “Örf, adet ve geleneklerimizi yaşatabilmek adına Arnavutköy’deki Erzurumlu hemşerilerimize yönelik önümüzdeki günlerde önemli çalışmaların altına imza atmaya hazırlanıyoruz. Genç kardeşlerimiz için kültürel etkinliklere katılımı artırabilmek için kurslar açmaya hazırlanıyor, öğrenci kardeşlerimiz için de eğitim desteği için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Salonu dolduran Erzurumluların, Erzurumlu olmanın yanı sıra aynı zamanda Arnavutköy’lü olduklarına da değinen Şahin, Arnavutköy’de yaşayan Erzurumluların, birbirileri ile kaynaşabilmeleri, birbirleri ile daha sıkı diyaloglar içerisinde olabilmeleri adına dernek faaliyetlerine yoğun bir şekilde katılım göstermelerini istediğini söyledi.

ONURSAL BAŞKAN ALTINKAYNAK’A PLAKET

Şahin’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Mürteza Zengin ve Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da dernekçiliğin önemine vurgu yapan konuşmalarında, salondaki Erzurumluların birlik ve beraberliğinin her zaman devam etmesi dileklerinde bulundular. Arnavutköy Erzurumlular Derneği kurucu ve onursal başkanı Turgut Altınkaynak’a da yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Ak Parti’li vekil Mürteza Zengin tarafından teşekkür plaketi sunuldu. Erzurumlu olmaktan, Erzurumluların bütünlüğü için çalışmalar yapmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Turgut Altınkaynak, “Arnavutköy’deki Erzurumlu hemşerilerimiz için kim taşın altına elini koymuşsa hepsinden Allah razı olsun. Bizler de naçizane bir şeyler yapmaya çalıştık. Takdir edip bu plaketi bizlere layık gören tüm kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kuruluna da başarılar dilerken, her zaman yanlarında olacağımı da bilmelerini istiyorum” dedi.

ERKAL VE TEYO EMMİ ERZURUMLULARI COŞTURDU

Konuşmaların ardından Arnavutköy Erzurumlular Derneği’nin yeni yönetim kurulunun tanıtıldığı şölenin hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür plaketleri verildi.

Halk Müziği sanatçısı Kıyas Doğukan’ın türküleri ile coşan Erzurumlular, daha sonra Teyo Emi’nin birbirinden komik hikayeleri ile kahkahalara boğuldu. Gecenin finalinde ise İbrahim Erkal’ın söylediği şarkılarla doyumsuz bir müzik ziyafeti çeken Erzurumlular protokolün de katıldığı geniş bir halay çekerek geceyi sonlandırdılar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba