Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 1 Şubat 2015

Hacı Şamil Şayir Mesleki Eğitim Merkezi’nin Projesi Avrupa Birliği Projelerinde Kabul Edildi

2009 yılında Eğitim – öğretime başlayan Hacı Şamil Şayir Mesleki Eğitim Merkezi’nin başarı geleneği devam ediyor. Hacı Şamil Şayir Mesleki Eğitim Merkezi bölgemizin ihtiyacı olan kalfa, usta ve usta öğreticilerini yetiştiren mesleki eğitim merkezidir. Eğitim merkezinin hazırladığı 60.537 Euroluk hibeye sahip “Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme” isimli projesi Avrupa Birliği projelerinde kabul edildi.

 

 

Projenin geçtiğimiz ay hibe sözleşmesinin imzalanması ile uygulama faaliyetlerine başlandı. Bu faaliyetlerin başında toplam 33 kişilik bir katılımcı grubunun Almanya’da 3 haftalık endüstriyel tasarım ve yenilik alanında meslek eğitimi alacakları belirtildi. Katılımcı grup olarak seçilecek bireyler ilçemizdeki elektrik, elektronik, mobilya, metal sektörü çırakları ve meslek öğretmenlerinden oluşacak. Projeden faydalanmak isteyen katılımcılar için başvurular da ise sona gelinmiş durumda.

 

200 ders saatini kapsayan bir eğitim

Hacı Şamil Şayir Mesleki Eğitim Merkezi proje ekibi projenin hedefini özetleyerek; endüstriyel üretim ve tasarım kurallarına göre elektrik – elektronik sistemleri, iç mekan mobilya ve metal eşyaların, gelişmiş bilgisayar kontrollü tezgahlarda imalatının Avrupa örnekleri ve deneyimiyle öğrenebilmesini amaçladığını söyledi. Proje için alınan bilgiye göre; merkez bünyesinde 30 saatlik yurt içinde Meslek Eğitimi, 30 saatlik Almanca dil  eğitimi yine Merkez bünyesinde 20 saatlik Almanya Kültürü Tanıma Eğitimi ayrıca 08 Şubat  ile 28 Şubat  tarihleri arasında Almanya’da 3 hafta boyunca 120 saatlik yurtdışı Meslek Eğitimi olmak üzere toplamda 200 ders saatini kapsayan bir eğitim dönemini kapsıyor. Yurt içindeki eğitimlerin yanı sıra yurt dışında alınan eğitimlerinde ilgili ülkelerce  sertifika verilerek toplam 4 sertifika ile belgelendirilecek.

 

Proje ekibi Arnavutköy Bölgesinde yeni projeler hazırlamayı hedefliyor

Avrupa Birliği eğitim projeleri, dünyadaki gelişen teknolojileri yakından takip etme ve ilçemiz sanayisine vasıflı ve tam donanımlı işgücü yetiştirilmesi konusunda Arnavutköy ve Hadımköy’de ki sektörler için büyük kazanım sağlayacak. Bu projelerin bir diğer katkısının kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, kobilerin ve mesleki eğitim kurumlarının iş hayatındaki sektörel sorunları için bir işbirliği zemini de oluşturacak. Proje öğrencilerde; mesleki, sosyal ve kişisel gelişimlerinde pozitif katkılarda bulunurken farkındalık, evrensel değerlere sahip olma ve özgüven duyularının gelişmesinde de büyük rol oynayacak. Bütün proje katılımcılarının yurda dönüşlerinde kazanımlarını kendi sektörlerine teknik bilgi transferi ve operatörlük becerisi olarak aktarmalarını v.b. gibi kazanımların da paylaşmaları bekleniyor. Proje ekibi ayrıca gelecek yıllarda da Arnavutköy Bölgesinde yeni projeler hazırlayıp Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Dairesine sunmayı hedefliyor. Proje katılımcılarının yurtdışı ziyaretinden önce yabancı dil eğitmenlerinden alacakları Almanca eğitimi, meslek eğitimi, hayat sigortaları, uçak seyahatleri, otel, yiyecek ve içecek, eğitim gibi tüm yurtiçi ve yurtdışı masrafların proje bütçesinden karşılanacağını ifade edildi. Ayrıca katılımcıların yurt dışında hafta sonları sosyal geziler olarak Paris, Amsterdam, Brüksel, gibi şehirler de geziler organize edilecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba