Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 16 Kasım 2013

İsrafil Akdağ Tayakadın Muhtarlığına Talip

Uzun süredir Arnavutköy Tayakadın’da esnaflık yapan İsrafil Akdağ Tayakadın muhtarlığı için aday olduğunu açıkladı.

1966 Malatya Pütürge doğumlu ve 7 çocuk babası olan Akdağ bir açıklama yaparak, “Dostlarımızdan aday olmam konusunda bir çok talep geldi. Bu yüzden bende Tayakadın halkına hizmet edebilmek adına muhtar adayı oldum. 27 yıldır Tayakadın’da yaşıyorum. Tayakadın’da uzun dönemde esnaflık yaptım. Market işlettim ve ayrıca emlak işi de yaptım. Bunların dışında hayvancılıkla da meşgul oldum. Tayakadın’a ilk olarak babamlar gelmiş. O zamanlar burada doğru dürüst ev yokmuş. Tabi elektrik, su, yol gibi temel ihtiyaçlarda yoktu. 2 – 3 km öteden su taşıyorduk” dedi.

Bölgede yapılacak olan projelere de değinen Akdağ, “Bölgemiz bir çok projeyle anılıyor. Bu projeler daha belli olmadı ama Arnavutköy ve Tayakadın bölgesine çok büyük etkisi oldu. Şuan kesin olarak yapılması planlanan ve ihalesi biten havaalanı bu bölgede yapılacak. Bu proje Tayakadın’ı çok yakından ilgilendiriyor. Elbette Tayakadın’a bir çok fayda sağlayacaktır. Ayrıca bu projeler iş imkanı açısından da çok önemli. Ben muhtar olursam bu konuda çalışmalar yapacağım ve istihdamın Tayakadın’dan sağlanması konusunda gayret göstereceğim. Dışarıdan birileri gelip burada çalışacağına bizim kendi insanlarımız burada çalışsın” diyerek istihdamın Tayakadın halkından sağlanması için çaba sarfedeceğini belirtti.

Tayakadın’ın sorunlarına da değinen muhtar adayı İsrafil Akdağ, “Tayakadın’ın alt yapısı yok. Çevre köylere bakıldığında bir çoğunun alt yapısı bitmiş durumda. Ama Tayakadın’ın alt yapısı yapılmadı. Bu konuda belediyemizle koordineli bir şekilde çalışarak bir an önce bu sonun çözülmesi noktasında gayret göstereceğim. Ayrıca köy çıkışında eski bir top sahamız var. Ben buranın geliştirilerek sportif faaliyetlere açılmasını bir kaç kez dile getirmiştim. Burayı da düzenleyerek sportif faaliyetler için açacağız. Böyle bir yerimiz olmadığı için gençlerimiz kahve köşelerinde oturuyorlar. Bu top sahasını hizmete açtığımızda burada gençlerimiz spor yaparken aynı zamanda tanışmış, kaynaşmış olacaklar. Burada güzel dostluklarda kurabilecekler” diye konuştu.

Yaz aylarında Tayakadın’ın nüfusunun oldukça arttığını ifade eden Akdağ, “Yazları Tayakadın’ın nüfusu 5 bine kadar yükseliyor. Özellikle gündelik nüfusumuz çok yükseliyor. Çünkü bölgemizde piknik alanları mevcut ve İstanbul halkı buraya piknik yapmak için geliyor. Tayakadın’ın yaklaşık iki bin nüfusu var. Bu insanlar Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelerek Tayakadın’a yerleşmişler. Doğulusu da var batılısı da var. O yüzden ben doğu, batı ile ilçe ayırımı yapmıyorum. Biz artık Tayakadınlıyız ve burada yaşıyoruz. O yüzden Tayakadınlılar olarak yaklaşmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda ben Tayakadın’da yaşayan herkesin oyuna talibim” diyerek tüm Tayakadın halkından destek istedi.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

KAIDER’den Plaket

KAIDER’den Plaket

Tasarım | Enba