Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 6 Şubat 2015

Milletvekili aday adayı Umut Veli Develi ve Halil Taşkesen Arnavutköy’de Ziyaretlerde Bulundu

CHP 3. Bölge Milletvekili aday adayı Umut Veli Develi ve Halil Taşkesen CHP Arnavutköy ilçe binasında yerel basın ve partililerle bir araya geldi.

 

Programda bir konuşma yapan CHP 3. Bölge Milletvekili aday adayı Halil Taşkesen örgütün yanında olduğunu belirterek, “Milletvekili adayı veya milletvekili seçilsekte seçilmesekte örgütümüzün yanında olacağız. Ancak milletvekili olursak elbette daha faydalı olabiliriz. Halkın milletvekillerinin ayağına değil, milletvekillerin halkın ayağına gitmesinden yanayız. Emekliye yüzde 3, memura yüzde 3, işçiye yüzde 3, asgari ücrete yüzde 3 ama yandaşa çok. Buna kimsenin sesi çıkmıyor. Mecliste hiçbir önerge yok. Sizler bize destek verirseniz bizde sizlerin hakkınızı savunacağız. Yani biz halka tepeden bakmayacağız hizmet yapacağız. Halkımızla birlik olacağız” dedi.

 

Develi, “Osmanlıcılık hayaliyle şimdide insanların milli duygularını sömürüyorlar” 

Daha sonra bir konuşma yapan CHP 3. Bölge Milletvekili aday adayı Umut Veli Develi ise konuşmasında, “Bu kentin ve bu kentte yaşayan vatandaşlarımız için mücadele veren 23 yıllık bir gazetecilik hayatım var. Son gelinen aşamada ise siyasete girme kararı aldım. Babalarımızdan bizlere miras olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde aktif siyasete başladım. Aday adaylığımı açıklayalı 12 13 gün oldu ve o günden beri ilçelerimizi dolaşarak partililerimizle bir araya geliyorum ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’yle yaşdaş olan Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye Cumhuriyetinin ilkelerini benimsemiş kendi ilkeleri olarak 6 ok da birleştirmiş Cumhuriyet Halk Partisi 91 yıllık aydınlığın içinde oluşmuş 12 yıllık bu karanlığa da son verecek olan partidir. Dünyaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu malesef padişahların aymazlıkları ve gelişen teknolojiye ayak uyduramamaları nedeniyle bir çöküş yaşadı ve parçalandı. Ama bu vatan için canını ortaya koyan vatan evlatları vardı. Bunlardan biri de Selanikli Mustafa Kemal’di. Mustafa Kemal ve arkadaşları bitmiş, batmış bir imparatorluktan tüm dünyanın kabul ettiği ve yedi düveli yenen Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.
12 yıl boyunca söylenecek yalanları kalmayanlar şimdide Osmanlıcılık hayaliyle insanların milli duygularını sömürüyorlar. Daha önce de dini duygularını sömürüyorlardı ama birşey ortaya çıktı. Allah Ya Resulallah diyenlerin aslında ‘Bakara makara’ dediği ve dinle alay ettikleri ortaya çıktı. Cuma namazında secdeye gittiklerinde aslında yanındakiyle rüşvet pazarlıkları yaptıkları ortaya çıktı. Bunların ortaya çıkmasıyla haşa sorgu Allah’a ait kimsenin müslümanlığını sorgulayamayız ama bunların müslümanlıklarının derecesini az çok vatandaşlar kestirdi. Şimdi de Osmanlıcılık diyerek insanları sömürüyorlar. Ama bu da tutmayacak. Çünkü sen Osmanlı’nın sınırları içinde kalan hiç biryere sahip çıkmamışsınki. Sen Irak’ı Amerikalılara vermişsin, Mısır’da, Libya’da iç savaşa destek olmuşsun, sen bugün Suriye’de kardeş kardeşi kırsın diye silah satıyorsun sen nasıl bir Osmanlı hayali kuruyorsun. Bu insanların milli duygularını nasıl sömürürsün” diye konuştu.

 
chp arnavutköy (4)
 
Develi, “Çalıyorlar ama çalışıyorlar diye bir anlayış varsa ahlak erozyonu yaşanıyor demektir”
Develi konuşmasına şöyle devam etti; “Bir de toplumda şöyle bir algı var ‘Çalıyorlar ama çalışıyorlar’ diyorlar. Çok afedersiniz ama bu şuna benziyor Bir babanın kızına her haltı yapıyor ama iyi para getiriyor demesine benziyor.  Yüzde 99’u müslüman olan bir ülke de böyle bir anlayış varsa ciddi anlamda bir ahlak erozyonu yaşanıyor demektir. Bu ahlak erozyonu malesef 12 yıldır bu ülkenin gündemine oturdu. Bundan önce de rüşvet, kamu malını zimmete geçirme gibi olaylar oluyordu ama cezası neyse veriliyordu ve siyasi partiler sahip çıkmıyordu, dışlanıyordu. Ama şimdi bakıyoruz rüşvet alanlara sahip çıkılıyor. Hatırlayın Turgut Özal’ın döneminde bir enerji yolsuzluğu yaşandı ve bu ülke de o dönemin enerji bakanı ile başbakanı yüce divanda yargılandı. Yargının önüne çıkmakta bir beis görülmedi. Ama bugün çaldıkları ses kayıtlarıyla ortada olanlar yargılanmıyor” dedi.
chp arnavutköy (1)
 

 Arnavutköy Muhtarlar Derneğine Ziyaret

CHP 3. Bölge Milletvekili aday adayı Umut Veli Develi ve Halil Taşkesen buradaki programın ardından Arnavutköy Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Pekçetin ve yönetimiyle bir araya geldiler.

Arnavutköy Muhtarlar Derneği Başkanı Hayri Pekçetin Umut Veli Develi ve Halil Taşkesen’e aday adaylığı sürecinde başarılar dileyerek, “Seçildiğiniz taktirde muhtarların sorunlarını dile getirmenizi ve bu konuda çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

 
chp arnavutköy (2)
 

CHP 3. Bölge Milletvekili aday adayı Umut Veli Develi ve Halil Taşkesen daha sonra Cemevi başkanı Yüksel Yılmaz’ı ve Tokatlılar Derneğini ziyaret ettiler. Akşam CHP Arnavutköy’de düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısına katılarak yönetim ile bir araya geldiler.

 

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba