Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 3 Ekim 2012

Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Teşkilatı Karlıova’yı Kardeş İlçe İlan Etti

Saadet Partisi Arnavutköy ilçe teşkilatı Bingöl’e giderek Bingöl ve ilçelerinde parti çalışmalarına katıldı. Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Yusuf Dal Bingöl’deki çalışmaları gazetemize değerlendirdi.

Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Yusuf Dal, “Genel merkezimizin almış olduğu karar gereği Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki teşkilatları ziyaret çalışmaları kapsamında Arnavutköy İlçe teşkilatı olarak Bingöl ve İlçelerinde çalışmalara katıldık. Bunun amacı son zamanlarda Kürtler ve Türkler arasında ayrımcılık ve bölünme başlatabilmek adına yapılan provokatör eylemlere karşılık Güneydoğu ve Doğu Teşkilatlarla bir kucaklaşma programıydı. Bingöl’ün 7 ilçesinde Teşkilat çalışmalarına ve faaliyetlerine katıldık. Buraya katılan kardeşlerimiz ise İlçe Başkanı olarak ben Yusuf Dal, Belediye Meclis Üyemiz Hıfzı Kekeç, İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yazıcı, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kılıçoğlu, Yönetim Kurulu üyemiz Cuma Yılmaz ve Hacı Dinç kardeşimiz oldu. Bingöl’de ki çalışmalara sadece Arnavutköy ilçesi değil Sultangazi İlçesi de katıldı. Esnaf ziyaretleri ve teşkilatın yeniden harekete geçmesi ve yapılanması adına yapmış olduğumuz çalışmaydı. Bence çok olumlu bir çalışma oldu” diye konuştu.
İslam Kürt-Türk kardeşliğini perçinleyecektir.
Bingöl’ü çok beğendiğini belirten Dal, “Güneydoğu’da hangi bölgeye gitmek istersiniz diye sorsalar yine Bingöl’e gitmek isterim. Bingöl halkının milli ve manevi değerlerinden kopmadıklarını gördük. Cadde boyu yüzlerce kıraathane olmasına rağmen oyun oynamaması çok dikkatimizi çekti. Doğu deyince aklımıza ilk gelen terördür ama öyle değil. Bilinçaltımıza bu şekilde yerleşmiş. Diyarbakır diyince aklımıza ne gelir terör, Diyarbakır’ın Karpuzunu hatırlamayız bile. Bunların kafalardan yok edilmesi adına bu tabuların yıkılması adına güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Terör ayda bir iki sefer gelip eylem yapar ve orası terörle anılır. Ancak bu yanlış bir düşünce. Biz gittiğimizde sokaklar ve caddeler oldukça sakindi. Hiçbir güvenlik almadan düşüncelerimizi orda da ifade ettik. Burada neleri söylüyorsak orada da aynı düşüncelerimizi paylaştık ve hiçbir tepki almadık. Hatta siz nerdesiniz yeniden sizi bekliyoruz diyen Güneydoğu halkıyla karşılaştık. O özlemi gördük mutlaka ve mutlaka sizin iktidara gelmeniz lazım. Biz burada inim inim inliyoruz diyen Bingöl halkıyla karşılaştık. Bu kendilerinin ifadesiydi. Milli Görüş belediyelerinin yapmış olduğu hizmetleri kendileri anlattılar. Arnavutköy İlçe Teşkilatı olarak Karlıova ilçesini kardeş ilçe olarak ilan ettik. Maddi ve manevi bütün desteklerimizi onlar bize, bizde onlara olmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Terör konusunda görsel ve yazılı medyada o kadar kirli haberler oluşturuluyor ki insanlar tereddütte kalıyor. Hatta biz giderken bazı kardeşimizin tereddüt ettiğine şahit oldum. Ancak gelirken her iki taraf da birbirine sarılarak, ağlayarak ayrıldılar. İnanç ve İslam kardeşliğinin esas olduğu bir kez daha göz önüne serildi. Onun için gerek Kürt kardeşlerimizin gerek Türk kardeşlerimizi ayrıştırmaya sürükleyen söylemlerden uzak olmak gerekiyor. İslam kardeşliği bunu perçinleyecektir” ifadelerini kullandı.

Terörün silahı ve mühimmatı olmasa bunları yerine getiremez
Terör sorununa da değinen Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Yusuf Dal, “Terörün kanlı eli bir an önce Güneydoğu halkının üzerinden çektirilmelidir. Sorunu iyi çözebilmek için tespiti iyi yapmak lazım. Terörün elinde silah varsa, mühimmatı varsa terörü bitiremezsiniz. Eline silahını alıp vatandaşa doğrultmuş para ve yiyecek istiyor vatandaşın vermeme gibi bir şansı yok. Vatandaş mecburen vermek zorunda kalıyor. Terörün silahı ve mühimmatı olmasa bunları yerine getiremez. Şuna eminim ki eğer terörün elinden silahı alınmasa dahi Teröre destek maiyetinde mermisi ve mühimmatı kesilsin doğu ve güneydoğu halkı terörü kazma sapıyla sokaklarda kovalar. Buna sonsuz inanıyorum. Çünkü hiç kimse terörden mutlu ve huzurlu değil. Bingöl halkı da aynı Karlıova halkı da aynı. Teröre destek veren teröre mühimmat sağlayan dış mihrakların o bölgeden elinin çektirilmesi lazım. Terörü bu kadar büyütüp dışarıdan gelen üç buçuk soysuza bir ülkeyi teslim ediyormuş gibi tavır içersine girmek bunları böyle devasal bir şeymiş gibi kabul etmek gerçekten acizliktir. Özellikle terörün batı ülkelerinden almış olduğu mühimmatları kesin, bölgeye sokmayın, sınıra hakim olacaksınız terör biter. Terörün Güneydoğu’nun dağlarında silah ve mühimmat fabrikası mı var. Vatandaşı tehdit edemez hale gelen Terör etkisini kaybedecektir. Mühimmat akışını keserseniz, hangi ülke destek veriyorsa o ülkelere gerekli tavrı koyarsınız. Mühimmatı olmayan Terör Türk ordusuna taş mı atacak, sopamı kullanacak, halkı ne ile tehdit edecek. Halkı tehdit edemeyen silahında mermisi olmayan terörün güneydoğuda hiçbir etkisi olmayacaktır” dedi.

Haber: Zafer Kara

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba