Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 24 Nisan 2014

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Arnavutköy’ü ziyaret etti

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir İstanbul İl Şubesini ve İlçe Şubelerini ziyaret programı dahilinde Arnavutköy’ü de ziyaret etti.

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir’i Arnavutköy Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Adem Bay, yöneticiler ve üyeler dernek binasında bir araya geldi. Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette Genel Başkan Kandemir’e dernek üyeleri sorular sordu. Genel Başkanı Hakan Kandemir, Meydan İstanbul Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zafer Kara’nın sorularını da yanıtladı.

“Sendikalarının sahip çıkmadığını düşünüyorlarsa sendika değiştirmeye gideceklerdir”
Zafer Kara’nın Hadımköy’de Greif işçilerinin grevde olduklarını ve bağlı oldukları sendikanın sahip çıkmadığına dair sosyal medya da yayınlar yapıldı. Geçtiğimiz hafta da işçilere polis müdahale etti. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz? Sorusu üzerine Kandemir, “Yerel anlamda ki sorunlarla daha çok İstanbul Şubemiz ve ilçe şubelerimiz daha çok vakıf ama burada ki tekstil fabrikasından çalışan arkadaşlarımızla konudan bizde vakıf olduk. İstanbul Şubemiz destek amaçlı ziyarete de gitti. Tabi arkadaşların böyle bir iddiası varsa ise bunu araştırmak gerekiyor. Sendikacılıktaki en büyük sorunlardan birisidir. Tabiri caizse buna sarı sendikacılık diyebiliriz bu konuya işçi arkadaşlarımız karar vereceklerdir. Gerçekten kendi sendikalarının kendilerine sahip çıkmadığını düşünüyorlarsa ona göre karar verip sendika değiştirmeye gideceklerdir” dedi.

“İşçi emekçi alın teriyle evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan bir kesimdir”
Polislerin işçilere müdahale ettikten sonra 10 gün boyunca 7-8 polis aracıyla fabrikayı beklediklerini ifade eden Kara Başkan Hakan Kandemir’e bu durum normal mi? diye sordu. Kandemir, “Şuan sadece Hadımköy’de ki fabrikayı polisin beklemesi normal değil bu hükümetin yaptığı hangi faaliyetler hangisi normal ki hepsi anormal olduğu için baskıcı bir rejimle dikdototarya ya varan uygulamalar yaptığı için vatandaşlarımız bunları artık normal olarak algılamaya başladı. İşçi emekçi helal kazanıp alın teriyle evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan bir kesimdir. Ne birileri gibi gemicilerim olsun ayakkabı kutularım olsun diye düşünen bir kesim değildir” diye konuştu.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba