Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 30 Ağustos 2013

Vatandaşlar Şirindere’nin Üstünün Tamamen Kapatılmasını İstiyor

Arnavutköy Şirindere’de ıslah çalışmaları başladı ancak derenin bir kısmının üzerinin kapatılması ve bir kısmının kapatılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Arnavutköy’de konutların atık sularıyla çevre ve insan sağlığını tehdit edecek kadar kirletilen Şirindere özellikle yaz aylarında çevreye yaydığı kötü kokularla daha önce defalarca gündeme gelmişti. Arrnavutköy Belediyesi ve İSKİ derenin ıslahı ile ilgili bir çalışma başlatarak derenin bir kısmına beton dökerek derenin üstünü kapattı. Derenin bir kısmının ise üstü açık kaldı. Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek derenin tamamen üzerinin kapatılmasını, açık bırakılmamasını istiyor. Bir araya toplanan vatandaşlar konu ile ilgili açıklama yaptı.

Çocuklar için tehlikeli
Mahalle sakinlerinden Lütfi Turan dereye çocukların düşmemesi için tamamen üzerinin kapatılmasını isteyerek , “Bu dere daha önce kötü kokular saçıyordu. Bu nedenle burada çalışma başlatıldı ve derenin bir kısmına beton dökülerek üstü kapatıldı. Ancak bir kısmı açık kaldı. Biz mahalleli olarak buranın tamamen kapatılmasını istiyoruz. Eğer kapatılmayacaksa eski hali daha iyiydi. En azından çocukların düşme tehlikesi yoktu. Buraya bir çocuk düştüğünde mutlaka sakatlanır. Çünkü dere kazıldı ve derinleştirildi. Bu sebeple çocuklar için daha tehlikeli oldu. Bunun dışında bazı köprü altları toprak ile kapatılmış yağmur yağdığında o su nereye gidecek. Önü kapalı dolayısıyla mahalleye taşması muhtemel. Bu yüzden bir an önce bu deredeki çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba