Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 3 Ocak 2016

Vural: Arnavutköy’de her konuda damga vurmalıyız

Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği (RUBADER) Kozlar Parkı’nda 1. İstişare toplantısını geniş katılımla gerçekleştirdi. Toplantı da faaliyet raporunun okunmasından sonra mahalle temsilcilikleri, gençlik komisyonu ve kadınlar komisyonu oluşturuldu. Faaliyet raporunun okunmasından sonra katılımcılar sırasıyla söz alarak görüş ve temennilerini paylaştılar.

Dernek Başkan Yardımcısı Gökhan Kurt faaliyet raporunu okuyarak katılımcılara bilgi verdi. Kurt, “Ben sizlere derneğimizin faaliyetlerinden bahsetmek istiyorum. Dernek merkezi ve mahallelerimizde toplam 35 tane Pazar kahvaltısı düzenledik. Ramazan ayında dernek merkezimizde yaklaşık bin kişilik bir iftar organizasyonu düzenledik. Hemşerilerimizden aldığımız Ramazan kumanyalarını ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Kadınlar gününde bir eğlence düzenledik ve 2 bin kadınımız bu programa katılım sağladı. Yurtdışında yaşayan soydaşlarımıza, Bulgaristan’da, Yunanistan’da yaklaşık bin kişiye kurban keserek ulaştırdık. Arnavutköy müftümüzle birlikte Pazar sabah namazları programları düzenledik. Suriye’den göç eden ailelerden yardıma muhtaç ailelere kırtasiye ihtiyaçları için yardımcı olduk. Terör olaylarına karşı vatanseverlik duygusunu arttırmak için yaklaşık 2 bin 500 bayrak dağıttık. Bizlere maddi manevi desteğini esirgemeyen abilerimize, ablalarımıza plaket takdim ettik. Dernek olarak hemşerilerimizin düğünlerinde, cenazelerinde yanında olduk. Sevinçler paylaştıkça çoğalır, hüzünler paylaştıkça azalır anlayışıyla hareket ettik” dedi.

“Arnavutköy’de varlığımızı hissettirmeliyiz”
Daha sonra Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Vural söz alarak, “Bizler yaptıklarımızın hiç birine yeterli demiyoruz. Daha da fazlasını yapacağız. Amacımız elimizden geldiğince buradaki hemşerilerimize destek olmak. Birlikten güç doğar. Gurur duyduğum insanlarsınız. Burada çok değerli hemşerilerimiz var. Ancak birbirimizin gücünden bihaber yaşıyoruz. Biz bundan sonra Arnavutköy’e nasıl damga vururuz bunu düşünmeliyiz. Arnavutköy’de her konuda bizler damga vurmalıyız. Bundan sonra biz “Misket” oynamayıp “Kasap” oynamalıyız. Osmanlı’nın Konya, Karaman civarlarından bizleri alıp Rumeli’ye yerleştirdiler. Çünkü bizler dinimize, dilimize, kültürümüze sahip çıkmamızdan kaynaklanıyor. Ancak atalarımız şimdi bizleri görse şikayetçi olurlar. Şimdi bizler yaşadığımız, babalarımızdan, dedelerimizden bize kalan topraklarda söz sahibi değiliz. Bundan öncesini zarar sayıp bundan sonra nasıl kara geçebiliriz bunu düşünmeliyiz. İnşallah kartopuyla başlayıp çığa dönüşüp Arnavutköy’de varlığımızı hissettirmeliyiz” diye konuşarak birlik çağrısı yaptı.

“Bizler Arnavutköy’ün kurucularıyız ancak hiçbir yerde yokuz”
Arnavutköy Eski Belde Belediye Başkanı Bayram Eminel ise derneğin çalışmalarından dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, “Bu akşam ayrı bir duygu ve hevesle geldim. Çünkü; 15 yıl sonra buranın temelini attığım yerde anılarımı yaşadım. 1999 yılında bana belediye başkanlığı için teklif geldiğinde biraz mesafeli durmuştum. Sonra bir ara hemşerilerimiz benim hakkımda ne düşünüyor diye merak ettim. Sorduğumda herkes benim adıma sevinç duyuyordu. Ancak sonra ne olduysa biz birbirimizden koptuk. Şimdi bu tip toplantılara katılmalıyız. Bizler Arnavutköy’ün kurucularıyız ancak hiçbir yerde yokuz. Biz bundan sonra gidebileceğimiz yer derneğimizin çatısı altındadır. Bana ne düşerse maddi ve manevi ne gelirse elimden yapacağım. Derneğimize yaptıkları çalışmalardan dolayı gerçekten teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

“Arnavutköy’ü bizim kabul etmeliyiz”
Haraççı Eski Belde Belediye Başkanı Metin Karan ise konuşmasında, “RUBADER çok geniş açılı bir dernek. Bu Fatih Sultan Mehmet zamanını kapsayan bir açılım. Bugüne kadar yaşanan göçlerin hemen hepsini kapsıyor. Ancak biz buralarda bu ülke için canımızı verirken, bugün biz neredeyiz. Şu anda biz bu ülkede kendimizi anlatamayacak pozisyondayız. Gelelim Arnavutköy’e. Bana kalırsa bu derneğin Arnavutköy’ün dışında bir amacı olmamalı. Bizim insanlarımızı çözecek bir hukuk komisyonu kurulmalı. İçimizde emlak işi yapmayan birkaç kişi vardır. Bu da bizi belediyeye bağımlı hale getiriyor. Derneğe para verilmesi lazım. Ben de vermesem beni atın bu dernekten. Siyaseti içimizden atacağız. Ancak gerektiği zaman da içimizden bir başkan yardımcısı çıkmayacak mı? Biz ayrımcılık yapan insan değiliz. Arnavutköy’ü bizim kabul etmeliyiz. Herkesi bizden görmeliyiz” dedi.

“Bizler derneğe daha da çok katkı yapmalıyız”
MHP Arnavutköy İlçe Eski Başkanı Fatih Babacan ise, “Arnavutköy’ün en geniş dernek kadrosuna sahip Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği’ne teşekkür ediyorum. Böyle bir derneğe bizim katkı sunmamız gerekiyor. Bu bölgenin esas sahibi bizleriz. Zaman zaman devletler bile yıkılma noktasına gelmiştir. Ancak bizler küllerimizden doğarak yeniden ülkeyi inşa ettik. Ben 7 yıl siyaset yaptım Arnavutköy’de. Bu dönemde desteklerinizi gördüm. Yılmadınız köy köy programlar düzenlediniz. Mülayim abinin derneği gençlere teslim etmesi de büyük bir erdemdir. Bizler derneğe daha da çok katkı yapmalıyız. Bu gerekirse küçük miktarlarla da olsa örneğin öğrencilere burs verebiliriz. Cumhuriyet tarihinin en yürekli kadınları Rumelili kadınlardan çıkmıştır. Bayanlara daha fazla yer vermeliyiz” şeklinde konuştu.

“Birbirimizi ötekileştirmeden sahip çıkmak zorundayız”
2014yerel seçimlerinde CHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olan Ruhi Tuncel’de bir konuşma yaparak, “Biz bölgesel olarak çok güçlüyüz. Geçmişte çok arkadaşımız belde halinde iken belediye başkanlıkları yaptı. Ancak biz ilçe olduk gücümüzü kaybettik. Her birimizin birbirimizden üstünlükleri vardır. Ancak Ahmet olmasın, Mehmet olmasın dersek birbirimizi eleştirirsek zarar ederiz. İlk önce binamız olmalı. Biz Arnavutköy nüfusunun 4’te 1’ini oluşturuyoruz. Önce gençlik kollarını oluşturmamız lazım. Gençlerimiz çok güzel derneği aldılar götürüyorlar. Birbirimizi ötekileştirmeden sahip çıkmak zorundayız. Böyle olursak Arnavutköy’de söz sahibi oluruz. Yönetimi çalışmalarından dolayı gerçekten kutluyorum. Güzel işler yapıyorlar ama bizlerinde destek olmamız lazım” diyerek destek olunması gerektiğini belirtti.

“Sizlerden tek istediğim bu derneğe üye olup destek olalım”
Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği Eski Başkanı Mülayim Topal, “Bu dernek 1995 yılında kuruldu Arnavutköy’de. 1999 yılından itibaren Bayram başkanla birlikte 15 yıl bu görevi yapmaya çalıştım. Yalnız daha önceleri bu derneğe sahip çıkılmadı. Bundan sonra destek istiyorum. Dedikoduları bırakıp, yanlışı görünce söyleyelim ama doğru yapıldığı zaman da alkışlayalım. Ne olur bu gençlere sahip çıkalım. Nüfus olarak burada en fazlayız ancak hala yerimiz yok. Şimdilik belediye parkın içinde bir yer verdi ancak yarın”Çıkın!” deseler yapacak bir şeyimiz yok. Biz buraya göç ettik, dedelerimizin mezarlarını bilmiyoruz. Biz gerçek ülke severleriz. Sizlerden tek istediğim bu derneğe üye olup destek olalım” ifadelerini kullandı.

“Bizim sınırları zorlamayan bir yapımız olduğu için hakkımıza razı oluruz”
Rumeli Tv’nin sahibi Tuncay Yılmaz’da programda söz alarak, “Buradan bir sonuç çıkarmamız gerekiyor. Birbirimize karşı kırıcı olmamalıyız. Aramızda belediye başkanlığı yapmış olanlarımız var. Bizler bir araya gelemiyoruz. Bizim sınırları zorlamayan bir yapımız olduğu için hakkımıza razı oluruz. Asla fazlasını istemeyiz. Ancak rant paylaşımında bunun aleyhimize döndüğünü düşünüyorum. Başka bir yerde Trabzonlu, Diyarbakırlı hakkına razı olmayıp fazlasını alabiliyor. Bunun karşılığında ekonomik gücü arttığı için de siyasette, ticarette istediği yere gelebiliyor. Derneklerin amaçlarını gerçekleştirmek istiyorsanız siyasete girmeniz gerekiyor. Büyük küçük herkes bir partiye üye olmalı. Seçimler de 2. Bölgeden bir tane Rumelili aday yok. Oysa buralar baktığınız zaman Rumeli halkının zemini. Çünkü siyasetin üst noktalarında dayanak yok. Aday adayı var ancak partilerinden içindeki mekanizmalarda hemşerilerimiz yok” dedi.

“Arnavutköy Belediyesi’nde bizleri hiçbir yere koymadılar”
MHP Arnavutköy İlçe Başkan Yardımcısı ve Fidan Kundura’nın sahibi Ferit Fidan,
“Başkanımız ve yönetim göreve geldikten sonra çok güzel işlere imza attılar. Ben şunu gördüm. Arnavutköy Belediyesi’nde bizleri hiçbir yere koymadılar. Daha önce Bayram Eminel başkanımız vardı bir şeyler oluyordu. Ancak şimdiki yerel yönetimde ne bir başkan yardımcısı ne de başka bir yerde olamadık. Biz derneğimizi daha da güçlü hale getirip en güzel yerlerde olacağımıza inanıyorum. Yönetimi çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Marmara’da Deprem

Marmara’da Deprem

Tasarım | Enba