Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 25 Aralık 2017

CHP Arnavutköy’de Ruhi Tuncel ile Yola Devam

CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı 4. olağan kongresini Zümrüt Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Tek Liste girilen kongrede tek aday olan mevcut Başkan Ruhi Tuncel yeniden ilçe başkanı seçildi.

Kongrede yaklaşık 35 delegenin Divan Başkanı Kasım Kolcuoğlu’na önerge vererek çarşaf liste ile seçime gidilmesini talep etmeleri üzerine bir konuşma yapan Başkan Tuncel, yaptığı konuşmada çarşaf liste ile seçim yapılmasını isteyen delegelere tepki gösterdi. Tuncel yaptığı konuşmada “Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde çarşaf liste ile seçime girmenin hiçbir anlamı yok” dedi.

“Türkiye’de ekonomik kriz olduğu da yadsınamaz bir gerçektir”

Eski İlçe Başkanı Av. Hikmet Altunkalem yaptığı konuşmada hükümeti ağır dille eleştirdi. Altunkalem, “Türkiye’nin son 15 yıldan beri gerek içerde ve gerekse yurtdışında savrulduğu bir iklimde siyaset yapmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. CHP, AKP ’nin son 15 yıldaki iktidar olma ve hükümet etme anlayışını siyasi arenada ve her platformda ifade etmiş ve halka anlatmıştır. Maalesef bu uyarılar hiç dikkate alınmamış ve Türkiye rotasından çıkmış sağa sola savrulmuştur veya savrulmaya devam etmektedir. Türkiye’nin en büyük sorunu terör olarak görülmekte, FETÖ, işsizlik ve hayat pahalılığı diğer önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Ayrıca Türkiye’de ekonomik kriz olduğu da yadsınamaz bir gerçektir. Temel haklar, özgürlükler ve ifade özgürlüğü ile ilgili ihlaller sürekli olarak kamuoyunun gündemine gelmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi gerek Türkiye genelinde ve gerekse Arnavutköy yerelinde iktidara gelmek için oyunu artırmalıdır. Bunun için örgüt yapısını güçlendirmeli ve daha fazla insana ulaşmalı ve CHP’nin bu ülke sorunlarını çözebilecek parti olduğuna ikna etmelidir. Bunun için insanların CHP’ne olan inancını güçlendirmelidir. Bunun için de parti genel başkan ve lider kadrosu daha etkin, akılcı ve halkın güncel ihtiyaçlarını ve sorunlarını karşılayacak politikalar oluşturmalı ve bunu halka anlatmalıdır. Parti içi çekişmelerden uzaklaşılmalı yerel örgütler parti üst yönetimine yerel sorunlarını düzenli olarak aktarmalı bunlar il örgütü ve genel merkez düzeyinde değerlendirilmeli, yerel ve genel düzeyde politikalar üretilmelidir. Partinin hastalığı haline gelmiş olan kısır çekişmeler ve ben merkezli siyaset anlayışı yerini kolektif anlayış biçimine bırakmalı siyasetin toplumun sorunlarını çözmek için parti etrafında bir araya gelindiği ve buna uygun hareket edilmesi ve kişisel heves ile çıkarların terk edilmesi gerektiği hatırlanmalıdır. CHP’nin 07.09.1919 yılında Atatürk ve arkadaşları tarafından yaktığı meşale bugün halen yanmaya devam etmekte ve Atatürk’ün ulaşılması gereken hedefler ve çözüm yolları ile ilkeler halen güncelliğini korumaktadır. AKP iktidarı bu hedeflerden ve ilkelerden sapma göstermiş, bunları küçük görmüş, burun kıvırmış, yok saymaya çalışmıştır. Bu tür davranışlar Türkiye’yi çıkmaz yollara sokmuş, Türkiye’ye itibar ve zaman kaybettirmiştir” diye konuştu.

“Birlik ve beraberliği sağlamalı, halkın karşısına öyle çıkmalıyız”

Arnavutköy’e de değinen Altunkalem, “Arnavutköy’ün sorunları vardır. Arnavutköy büyüme potansiyeli çok yüksek bir ilçedir. Son yıllarda yapılan yatırımlar ve yapılması planlanan yatırımları ile buna aday bir ilçedir. Bunun farkında olarak CHP, Arnavutköy’ü politik odağın merkezine oturtmalı ve bir an evvel bulanık resmi netleştirip buna göre politikalar oluşturulmalıdır. Bu bağlamda Arnavutköy halkıyla buluşarak halkın istekleri, sorunları ve çözüm yolları için çaba sarf edilmelidir. Arnavutköy’de CHP’nin iktidar olması çok yoğun bir çalışmayı gerektirmektedir. Onun için kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlamalı halkın karşısına öyle çıkmalıyız. Halk parti içinde sorunlarını çözmüş örgüte, kendi sorunlarını çözmek için oy vermektedir. Bundan doğal bir davranış biçimi olamaz. Parti üyelerinin de buna uygun davranması kaçınılmazdır. Onun için her koşulda parti içinde sevgi ve saygıyı sağlamalı, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yürüyüşümüze devam etmeli ve idealimize ulaşmalıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.  İlçe Başkanlığı seçiminde Ruhi Tuncel yeniden ilçe başkanı seçildi. Ruhi Tuncel kongre sonrası yaptığı konuşmada teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Tuncel kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Asil Yönetim Kurulu: Başkan Ruhi Tuncel, Ali Akpınar, Erkan Atik, Nevin Çalt,  Hüseyin Çelik, Arif Danışım, Erol Ergen, Mustafa Ertürk, Mevlüt İpek, Dursun Karakuş, Fikri Kayacan, Celal Kodaş, Hanım Meral, Eren Sancak, Gülşah Türel, Şerafettin Uysal, Gül Yiğit

İl Delegeleri: Engin Akman, Hikmet Altunkalem, Nazım Asan, Gülbin Tuncel, Gülşah Türel

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba