Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 2 Nisan 2013

Arnavutköy Balkan Türkleri Derneği Harekete Geçiyor

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Arnavutköy şubesi bir kahvaltılı programı düzenleyerek üyelerini bir araya getirdi. Kahvaltıda en önemli gündem maddesi Arnavutköy Belediyesinin Balkan Türkleri Derneği için tahsis ettiği yeni dernek binası oldu.

Kahvaltıya Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Balkan Türkleri Derneği Hadımköy şube Başkanı Fikret Şen, Arnavutköy Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Olcay Karabağ, Hacımaşlı muhtarı Hayri Pekçetin ve birçok dernek üyesi katıldı.

Mayıs’ta yeni binaya taşınacaklar
Programda bir konuşma yapan Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Arnavutköy şubesi başkanı Mülayim Topal, derneğin yaptığı faaliyetlerden bahsederek, “Derneğimiz Arnavutköyde kurulduğu günden beri birçok faaliyete imza attı. Üyelerimizin de desteği ile birçok yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımda bulunduk, piknikler düzenledik, Balkan Türkleri olarak sorunlarımızı gerekli mercilere ileterek çözüm noktası oluşturmaya çalıştık, hemşerilerimizin düğün ve cenazelerine katıldık. Bütün bunları yaparken üyelerimizin desteği de bizleri mutlu etmiştir. Bundan sonrada faaliyetlerimize aynı heyecanla devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde belediyemizin yaptırdığı yeni binamıza geçeceğiz. Şuanda inşaat aşamasında birkaç eksiği var onların tamamlanmasını bekliyoruz. Mayıs ayında oraya taşınmayı hedefliyoruz. Bu binanın yapımında ve parkın tahsisi konusunda destek sağlayan belediye başkanımız A. Haşim Baltacı’ya şahsım adına ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Baltacı, “Artık hepimiz Arnavutköylüyüz”
Daha sonra bir konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ise, “Bölgemizde böyle bir derneğin bulunması elbette bizi çok mutlu ediyor. Çünkü Balkanlardan Arnavutköy’e göç eden birçok vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın bir çatı altında bulunması ve tek yürek olması gerekiyordu. Bu birlik ve beraberliği dernek ile sağladığınızı görüyorum. Kimimiz balkanlardan kimimiz Anadolu’dan göç ettik. Artık hepimiz Arnavutköylüyüz. Arnavutköy bizim ikinci memleketimiz oldu. Bu yüzden Arnavutköy için canla başla çalışmaya hep birlikte devam etmeliyiz. Hemen yüz metre ilerde bulunan parkı derneğimize tahsis ettik. Burada bir dernek binası inşası yapıyoruz. Kısa sürede bitmesi bekleniyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni binayı gezdiler
Balkan Türkleri Derneği Hadımköy şube Başkanı Fikret Şen ise söz alarak Bulgaristan’da yapılacak olan seçimler hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Konuşmaların ardından derneğin faaliyetleri ile ilgili bir sinevizyon gösterisi izlendi. Program sonunda Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, kurucu başkan Hüseyin Hatip, dernek binasının sahibi Kamil Gündoğdu, ve en yaşlı üye Ahmet Gülşen’e plaket takdim edildi. Programdan sonra Başkan Baltacı ve üyeler yeni dernek binasını gezdi.

Haber: Arif Sapmaz

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba