Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 3 Nisan 2013

Erzurumlular kurtuluş gününde bir arada

Arnavutköy’de bulunan Erzurumlular Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun düzenlediği kurtuluşun 95. Yılı etkinliği için hazırlanan Erzurum’un kurtuluşu ile ilgili sinevizyon gösterisi güne damgasını vurdu.

Arnavutköy Erzurumlular Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun, 12 Mart tarihi olan Erzurum’un Kurtuluşunun 95.yıl dönümü anısına “Türkiye’nin Önsözü Erzurum” adıyla hazırladığı etkinlik Arnavutköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran, Arnavutköy Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ercan Üner, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Raşit Karabalık, Arnavutköy İlçe Mal Müdürü Ömer Işık, Arnavutköy Muhtarlar Dernek Başkanı ve Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Fazıl Fidan, Arnavutköy Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Yusuf Gün, Arnavutköy Fatih Mahalle Muhtarı Abdulnesip Önlü, Hicret Mahalle Muhtarı Hakkı Duman, İş Adamı Haydar Yerdelen, Ercan Karabayır ve çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı.

Şahin, “Olumsuzluklara rağmen kahramanlık örneği sergilenmiştir”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Erzurum’un kurtuluşu ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi ile devam etti. Zaman zaman sinevizyon görüntülerindeki detaylar salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı. Sinevizyon gösterisinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Erzurumlular Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Sibğetullah Şahin, “Erzurumumuz içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz ecdadımızın sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek düşman işgalinden kurtarılmış ve özgürlüğüne kavuşmuştur” dedi.

Baltacı: “Acılardan dersimizi aldık”
Ardından Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’da bir konuşma yaptı. Baltacı, “Sadece şu Mart ayı içersinde gerçekleşen birbirinden anlamlı üç tane olaya şahitlik yapıyoruz. Erzurum’un bu mücadelesinin kurtuluşuyla sonuçlanan mutlu anını, İstiklal marşının kabulünü ve 18 Mart Çanakkale Zafer’ini kutluyoruz. Mart ayı tarihimizin birçok güzelliklerinin belki acı ama sonu mutlu biten güzelliklerin ev sahibidir. Burada da bu güzel günü ibretle ve anlam çıkartarak kutluyoruz. Birlik ve beraberlik olduğu zaman aşılayamayacak hiçbir engel olmadığını görerek kutluyoruz.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Erzurum’un en önemli değerlerinden olan Bar ekibi ve Halk Ozanlarının gösterisi ile program sona erdi.

Haber: arnavutkoyhaberleri.com / Zafer Kara

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba