Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 6 Mart 2012

Kültür Etkinliklerine İlgi Yoğun Oldu

Arnavutköy Belediyesi, Mart Ayı etkinlikleri başladı. Arnavutköylüler, Arnavutköy Kültür Merkezinde konserden tiyatroya kadar birçok etkinliği, ücretsiz olarak seyredebilecek.
Arnavutköy Belediyesi’nin organize ettiği Kültür etkinlikleri, Mart Ayında usta oyuncuların sahne aldığı tiyatro oyunları, şiir dinletileri ve seminer programlarıyla seyirciyle buluşmaya devam ediyor.Cumartesi Günü; Emekli bir kütüphanecinin köylere hizmet götürmek amacı ile eşeğine yüklediği kitaplarla dolaşmasını konu alan ‘’Eşekli Kütüphaneci’’, çocuklara ve büyüklere kitap okumanın önemini ve bizleri ne kadar değiştirdiğini öğreten oyun seyirciyle buluştu. Tiyatrodan sonra birbirinden yetenekli jonglörler, komik ve muzip palyaçolar Arnavutköylü çocukları eğlendirdi.

Bağımlı Olma Özgür Ol
Arnavutköy Belediyesi, 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası kapsamında ‘‘Bağımlı olma Özgür Ol’’sloganıyla yola çıkarak seminer düzenledi. Psi. Dan. Muhammet Öztabak tarafından çağımızın vebası bağımlılıklar hakkında seminer verildi. Yeşilay Güngören İlçe Temsilcisi Tacettin Varboz, sigara içen vatandaşlara karbonmonoksit ölçümü yaparak, sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Varboz, kapalı ortamlarda sigara içenlerin açık havada sigara içenlerden 2 kat daha fazla zarar gördüğünü, kapalı ortamda içilen sigara partiküllerinin, ortamı 48 saatte terk ettiğini söyledi. Nargile içimine de dikkat çeken Varboz, 1saatlik nargile içiminin 5 paket sigaraya denk geldiğini belirtti.

Seminer Sonrası Tektaş Yüzük
Seminerden sonra katılımcılar arasında yapılan çekilişle, bir vatandaş tektaş yüzük sahibi oldu. Arnavutköy Belediyesi Mart Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu seminerlerde Her hafta bir kişiye çekilişle tektaş yüzük hediye etmeye devam edecek. Seminerden sonra vatandaşlar, Türk masal kahramanı Keloğlanın ormanda kaybolup, zekâsının ve temiz kalpliliğinin yardımıyla kurtuluşunun anlatıldığı, ‘‘Keloğlan ve Sevimli Dev’’ atlı tiyatro oyununu seyrettiler. Arnavutköy Belediyesi Mart Ayı Kültür Etkinlikleri; 10 Şubat Cumartesi Günü, ‘‘Emre Ermiş’’ konseri ve ‘‘İkbal Gürpınar’’ şiir dinletisiyle vatandaşlarla buluşacak. 11 Şubat Pazar Günü ise; İstiklal Şairi M.Akif Ersoy ‘‘ Selahattin Yaşar’’ tarafından anlatılacak. Daha sonra şiir dinletileriyle ‘‘Serdar Tuncer’’ Arnavutköylüler ile buluşacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba