Ana Sayfa MANŞET, SULTANGAZİ 9 Mart 2012

Sultangazi’de İstihdam Alanları Genişliyor

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve beraberindeki heyet ilçedeki tekstil atölyelerini gezerek çalışanlarla bir araya geldi. İlçenin tekstilde öncü olduğunu ifade eden Başkan Altunay, belediye olarak yeni istihdam alanları oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte ilçedeki tekstil atölyelerini ziyaret etti. Çalışanlarla bir araya gelen Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, Sultangazi’nin tekstilde öncü olduğunu belirterek, “ilçemizde tekstil atölyelerinde 30 binin üzerinde kişi istihdam ediliyor” dedi.

Tekstil gibi ayakkabı sektörünün de ilçede geliştiğini kaydeden Başkan Altunay şunları söyledi:
“İlçeyi ekonomik olarak rahatlatan bir diğer sektör de ayakkabıcılar. Ülkemizde her 4 ayakkabıdan 3’ü Sultangazi’de üretiliyor. 15 bin civarında istihdamla bu sektörde de öncü durumundayız. Bunların yanı sıra sanayi sitelerimiz var. Avizeciler, marangozlar, kaportacılar ve boyacılar gibi. Burada da 10 bin insanımız ekmek yiyor” ifadelerini kullandı. İstihdam alanlarını genişletmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydeden Altunay, 600 yataklı hastane tamamlandığında 2 bin kişinin burada istihdam edileceğini belirtti. AK Parti Milletvekili Öğütken de çalışanların “Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak; kadına şiddeti kınadıklarını ve mecliste kadın haklarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti. TBMM Plan Bütçe Komisyon Üyesi olarak intibak yasasını çıkardıklarına dikkat çeken Öğütken, çalışanların emeklilik yaşlarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Gezi programına katılan Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, eşi İlkur Altunay ve beraberindeki heyet konfeksiyondaki bayan çalışanlara karanfil vererek “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba