Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, GENEL, MANŞET 26 Haziran 2013

Arnavutköy Erzurumlular Derneği Piknikte Buluştu

Arnavutköy Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Taşoluk Sancaktepe piknik alanında organize edilen Geleneksel Büyük Piknik Şöleni coşku içinde geçti. Şölene Arnavutköy Kaymakamı S. Hürrem Aksoy, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’nın yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Pikniğe, Arnavutköy Kaymakamı S. Hürrem Aksoy, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Ak parti İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Raşit Karabalık, Ak parti Sultangazi Belediye Meclis Üyesi İmdat Kamacı, Arnavutköy BDP ilçe Başkanı Cevat Yeşilkaya, Av. Abdullah Demirhan, Av. Dursun İzci, Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Okul Müdürü Ahmet Karagöz, Esenler Erzurumlular Dernek Başkanı Ömer Savaş, Arnavutköy Köy ve Mahalle muhtarları Dernek Başkanı Fazıl Fidan, Arnavutköy Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Mehmet Sevinçtekin, Arnavutköy Fatih Mahalle Muhtarı Abdulnesip Ünlü, İmrahor Mahalle muhtarı Mustafa Sarıcaoğlu, Giresunlular Dernek Başkanı Ahmet Karasakal, İş adamı Çetin Çelebi, iş adamı Adnan Gürel, iş adamı Fırat Çelebi, iş adamı Mehmet Tanrıverdi ve Medet Tanrıverdi, İş adamı Erkan Sünnetçioğlu, iş adamı Nazmi Altınkaynak, iş adamı Kerim Yolat, iş adamı Gencay Ağdaş, iş adamı İrfan Abul, iş adamı Tuncay Ağdaş, İş adamı Necatin Aydın, iş adamı Adnan Boztepe, iş adamı Hamit Aldır, İş Adamı Günay Altınkaynak, İş adamı Halis Viran, iş adamı Erol Boztepe, iş adamı Ercan Karabayır, iş adamı Sancar Aras, iş adamı, Kenal Binböl, iş adamı İlhami Zengin, iş adamı Cemil Aras, iş adamı Selahattin İnci, iş adamı Ali Dursun Yolat, İş adamı Erkan Candan, iş adamı İlhan bölükbaşı, İş adamı Ziyadin Işık, iş adamı Mehmet Yaşar, düzenlenen geleneksel büyük piknik şölenine katılan isimler oldu.

Arnavutköy hızla büyüyor, şanslıyız
Arnavutköy Erzurrumlular Dernek Başkanı Turgut Altın kaynak katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Değerli misafirler, bugün burada dernek yönetimi olarak sizleri ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur içindeyiz. Biz Erzurumlular derneği olarak 7 yıllık geçmişiyle her zaman Arnavutköyümüz de yaşayan Erzurumlu hemşerilerimizin ve bölge halkının sorunlarına sevinçlerine hüzünlerine ortak olduk ve her zaman sizlerin yanında olduk. sizlerinde bildiği gibi Arnavutköyümüz hızla gelişiyor Türkiye’nin dünyanın konuştuğu bir ilçe olma yolunda emin adımlar atmaktadır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıklamış olduğu 3. Havalimanı projesi, kanal İstanbul projesi, 3. Köprü projesi bölgemiz insanına ve ülkemize büyük bir umut ve gelir kaynağı olmuştur. Biz Erzurumlular olarak böylesine güzel projelerin gerçekleşeceği bir ilçede bulunmaktan dolayı şanslı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizler dernek olarak böylesine güzel bir ilçede her zaman barış sevgi ve kardeşlik ilkesi ile bölge halkının sesi dili ve kulağı olma çabası içinde olduk. Değerli Erzurumlu Hemşerilerim bizler yüzyıllardır Anadolu’nun kültür ve medeniyetlerine ev sahipliği yapmış kadim Erzurum ilinin birer ferdi olarak kültürümüzü gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak adına büyük bir sorumluluk içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.” Bizler her zaman Arnavutköy de konuşulan anlatılan birer toplum olduk, bizi biz yapan kültürel geçmişimiz ve bu bölgede yaşayan bizlerin büyük bir aile olmamızdan gelmektedir. Bizler kedimize yaşadığımız bu bölgeye ve derneğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorundayız, çünkü bu ilçede bulunan ve yaşayan diğer vatandaşlarımıza birer örnek olmamız için ilkin bizler kendi derneğimize sahip çıkacağız. Altınkaynak: Sevgili Erzurumlu hemşerilerim dernek olarak göreve geldiğimiz günden bu yana onlarca organizasyona ve etkinliğe imza atmış bulunuyoruz. Bizler yaptıklarımızı değil yapacaklarımızı konuşmak için sizlerle hep bir arada olduk. Her yıl büyüyerek devam eden bu büyük piknik etkinliğimizde en açık örneği olarak hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Erzurumlular olarak derneğimize sahip çıkmanızı ve gelip üye olmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

“Başkanı ve yönetimini kutlarım”
Gerçekleşen piknik şölenine katılan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ise ise şunları söyledi. “Arnavutköy Erzurumlular derneği yönetimini ve dernek başkanı Turgut Altınkanak’ı kutluyorum. Böylesine harika bir piknik şöleni düzenlemesi büyük bir külfet ve büyük bir masraf. Ama yüzünün akıyla bu işi başardılar. Arnavutköyde yaşayan siz değerli Erzurumlular her zaman birlik ve beraberlik görüntüleri en iyi şekilde sergileyen oldunuz. Erzurum ve Arnavutköy aynı zamanda birlik ve beraberlik hamurunun, kardeşlik hamurunun karıldığı topraklar olduğunu söyledi. Bu gün burada bulunan tüm Erzurumluların piknik şöleniniz kutlu olsun. bir birinden değerli sanatçılarımız iş adamlarımız gençlerimiz ve çocuklarımız burada bulunuyor. Bu güzel günün tadını hep birlikte çıkarmanız istiyorum tekrar piknik şöleniniz hayırlı olsun.”

“Birlikteliğimiz daim olsun”
Düzenlenen piknik şölenine katılan Arnavutköy Kaymakamı S. Hurrem Aksoy ise kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi. “Sevgili Erzurumlu kardeşlerim bu gün burada sadece Erzurumlu yok, Bu gün burada Erzurumlu, Sivaslı, Elazığlı, Muşlu, Vanlı Giresunlu, Kastamonulu, Ardahanlı, Karslı, kısacası Arnavutköylü var. Bizler bu birliktelikten büyük bir haz ve sevinç yaşamaktayız. Geleneksel piknik şöleniniz hayırlı olsun. sevgili Erzurumlular sevgili Arnavutköylüler bizler aynı hamurun mayası aynı dalın fidanı aynı ağacı yaprağı gibiyiz. Bizler bu birlikteliğimiz sağladıkça daha güçlü bir ülkeye daha güçlü bir İstanbul’a ve daha güzel bir Arnavutköy’e sahip olacağız bu birlikteliğimiz her zaman daim olsun. Günüz hayır olmasını temenni ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”
İbrahim Erkal Erzurumluları coşturdu

Geleneksel piknik şöleninde sahne alan İbrahim Erkal, İsmail Bingöl, Murat Yıldız’ın bir birinden güzel türküleri ve potporileri ile gönüllerince elenen Erzurumlar İbrahim Erkal’ın gönüllerde taht kuran Canısı, Sen aldırma, Sırılsıklam, Sarı Gelin, Erzurum ve uzun havaları pikniğe katılanlara doyumsuz bir gün yaşattı. Piknik şölenine katılan Arnavutköy Kaymakamı Hurrem Aksoya, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’ya ve düzenlenen piknik şölenine destek veren iş damlarına dernek yönetimi tarafından birer plaket verildi. Piknik şölenine katılanlar ve dernek yönetimi toplu hatıra fotoğrafları çektikten sonra program sona erdi.

Arnavutköy Erzurumlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Taşoluk Sancaktepe piknik alanında organize edilen piknik şölenine Telgraf çekerek destek veren isimler ise şöyle: Eski Sağlık Bakanı ve Ak parti Milletvekili Recep Akdağ, Ak parti Milletvekili İdris Güllüce, Ak parti Milletvekili İdris Bal, TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Ak parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, İston Genel müdürü Ahmet Arman, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet, birer telgraf göndererek düzenlenen piknik şölenine katılan tüm Erzurumluların piknik şölenini kutladılar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba