Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 13 Temmuz 2015

Arnavutköy Giresunlular’dan Geleneksel İftar Programı

Arnavutköy Giresunlular Derneği Geleneksel hale getirdiği iftar programlarının bu yıl 6.’sını düzenledi. Arnavutköy Giresunlular Derneği binasının bahçesinde düzenlenen iftar programına yoğun katılım sağlandı. Programında Kuran ve dualar okundu.

 

Düzenlenen iftara Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Arnavutköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Şaban Karasakal, Yerel seçimlerde CHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olan Ruhi Tuncel, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Arif Dede, Fatih Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Deniz, Giresun Federasyonu Teşkilat Başkanı Abdullah Akgün, Giresun Federasyonu Yön.Kur.Üyesi Ali Alim, Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Başkanı Olcay Karabağ, Arnavutköy Cem Vakfı Başkanı Yüksel Yılmaz, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar İşadamları Derneği (İSEDERİ) Başkanı Mustafa Şeker, İSEDERİ Medya Başkanı Halil Derya, Merkez Mahalle Muhtarı İrfan Yıldırım, Bolluca Mahalle Muhtarı Ahmet Güleryüz, Yunus Emre Mahalle Muhtarı Fikri Temizel, Mavigöl Mahalle Muhtarı Seyfi Saraç ve bir çok Giresunlu vatandaş katıldı.

 

“Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız bütün ibadetleri kabul etsin”

İftar programında bir konuşma yapan Arnavutköy Giresunlular Derneği Başkanı Ahmet Karasakal iftara katılan vatandaşlara ve protokole teşekkür ederek, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve bu yıl 6.’sını gerçekleştirdiğimiz iftar programımıza hepiniz hoş geldiniz. Böylesine anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim. Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Bu ay Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız bütün ibadetleri kabul etsin” diye konuştu.

 

“Ama birlikte iftar yapmak başka güzel”

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ise konuşmasında, “Öncelikle bu güzel günde bizleri bir araya getiren Giresunlular Dernek Başkanımız Ahmet Karasakal’a teşekkür ederim. Merhamet duygularını en üst seviyeye çıkartan, aramızdaki muhabbeti, birliği, dirliği ve samimiyeti daha da güçlendiren bir ay içerisindeyiz. Birlikte iftar yapmak Ramazan ayının güzelliklerinden birisidir. Hepimizin evinde iftar vaktinde yiyebileceği az veya çok bir şeyleri vardır. Ama birlikte iftar yapmak ve oruçlarımızı birlikte açmak başka güzel” dedi.

 

“Ramazan ayı, birçok hikmetini sırrı içinde barındıran bir aydır”

Daha sonra bir konuşma yapan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Arif Dede ise  hemşerileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Ramazan sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın zirveleştiği, daim muhabbetlerin ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği, kutlu bir zaman dilimidir. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bu ay 11 aydan daha hayırlıdır. Ramazan ayı, birçok hikmetini sırrı içinde barındıran bir aydır. Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Yüce Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba