Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Ocak 2016

Arnavutköy Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Arnavutköy Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Toplantıda; 2015 yılı faaliyet raporları kurul üyelerine sunuldu.
Arnavutköy’de kentlilik bilincinin yerleşmesi amacıyla Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan Kent Konseyi, 2016 yılı ilk Genel Kurul Toplantısını Kozlar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Her yıl iki kez toplanan Genel Kurul’un 11. buluşması Arnavutköy Kent Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aygenli’nin başkanlığında yapıldı. Kent Konseyi 11. Genel Kurul toplantısına siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve muhtarlar katıldı.

11. olağan genel kurul toplantısında konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aygenli: “Kent Konseyi yasa ile belirlenmiş, yönetmeliği belirli, sistemi belli olan bir birim. Bölgemizde bulunan STK’lar, siyasi partiler, kamu çalışanları ve muhtarlar Kent Konseyinin doğal üyeleri oluyor. Biz yılda iki kez olağan kurul toplantısı düzenliyoruz. Yürütme kurulu ise ayda bir kez toplanıyor. Kent Konseyi siyaset üstü bir makamdır. Belediyeden ayrı gibi gözükse de bütçe olarak belediyeye bağlıyız. İlçemizin refah seviyesi yükseltecek projelerin oluşturulması ve fikir alış verişinde bulunacağımız bir yer” dedi.

Protokol konuşmalarından ardından Kent konseyi Hanımlar Meclisi Başkanı Damla Saygıvar 2015 yılı faaliyet raporunu sundu. 2016 yılı hanımlar meclisinin projelerine değinen Saygıvar; okuma-yazma bilmeyen kalmasın, kadınlarla ev tadında sohbetler, bilinçli hamilelik ve bebek bakım seminerleri, bilgilendirme seminerleri, Ramazan Ayı sohbet programı ve helal ürünler üzerine çalışmalar yapılacağını söyledi.

Daha sonra sırasıyla Gençlik Meclis Başkanı Ömer Fidan ve Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Ulaş 2015 yılı faaliyet raporunu kurul üyelerine anlattı.

Düzenlenen Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurul toplantısında 2015 yılında yapılan çalışmalar anlatılırken; Terkos Romenler Derneği’nin Kent Konseyi’ne kabulü ve TUKODER Derneği’nin Kent Konseyi’nden ayrılması için oylama yapıldı.

Dilek ve temenni konuşmalarının yapılmasının ardından Arnavutköy Kent Konseyi 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba