Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 3 Temmuz 2014

Arnavutköy Ülkü Ocakları Başkanı Feyyaz Uzun Oldu

Bir süredir atama yapılması beklenen Arnavutköy Ülkü Ocağı Başkanlığı’na Feyyaz Uzun atandı. Feyyaz Uzun’a görevi Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından teslim edildi.

Ülkü Ocakları Arnavutköy İlçe Başkanlığı’nda yapılan devir teslim törenine Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın yanı sıra Ülkü Ocakları Bölge Başkanı Şuayip Gülümser, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hakkı Açıkgöz, Ülkücü İşçiler Marmara Bölge Başkanı Mutlu Özdemir, MHP Arnavutköy İlçe eski Başkanı Fatih Babacan, Ülkü Ocaklarının Bayrampaşa, Bakırköy, Bağcılar Bahçelievler, Beylikdüzü İlçe Başkanları ve çok sayıda Arnavutköy’lü katıldı.

Yıldırım: “Hepimize büyük görevler düşüyor”
Arnavutköy Ülkü Ocağı Başkanlığı görevini Feyyaz Uzun’a Türk Bayrağına sarılı Kur’an-ı Kerim eşliğinde devreden İl Başkanı Yıldırım görev teslimi sonrasında yaptığı konuşmada Ülkü Ocağı başkanlığının aynı zamanda bir öğretmenlik görevine eş değer olduğunu söyledi.
Yıldırım, konuşmasında Ülkü Ocakları sayesinde yetişen yeni neslin Türk Milliyetçiliğini anlama ve yaşatmada önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek; “Her bir gencimiz bizim için önemlidir. Her bir gencimizi dikkatle ve özenle yetiştirmemiz gerekiyor. Ocaklar bizim için bir avantajdır. Sokak sokak dolaşarak tüm gençlerimize ulaşarak Türk Milliyetçiliği davamızı anlatmalı ve anlamalarını sağlamalıyız. Hepimize büyük görevler düşüyor. Bugün taşın altına elimizi sokmazsak gelecekte bu milletin hali ne olacak diye yakınmanın da bir anlamı olmayacaktır.

“Helali haramı bilen, alın teri ile çalışan bir gençlik istiyoruz”
Bizler bu ocaklardan pırıl pırıl  bir nesil, helali haramı bilen, alın teri ile çalışan ve üreten, okulunda  sınıfında birinci olan gençler yetiştirmeliyiz. Sadece okullarında değil, işinde de lider olan bir gençliğe ihtiyacımız var. Çalışkan bir nesil ile çevresine örnek olan dostlara ihtiyacımız var. Bu da ülkücülüğün bir vazifesidir” dedi.
Devir teslim töreninin ardından bir süre ülküdaşları ile sohbet eden Yıldırım, yeni ocak başkanı Feyyaz Uzun ve ekibine de başarılar dileyerek ilçeden ayrıldı.
Uzun: “Ahmet Yesevi Dergahı’nın devamıyız”
Devir teslim sonrası HaberAktivite’ye bir değerlendirmede bulunan Ülkü Ocağı Başkanı Feyyaz Uzun; “Ülkü Ocakları olarak gençlerimizi ”İslam Ahlak ve Fazileti Türklük Gurur ve Şuuru” ile yetişmeyi amaçlıyor ve yapacağımız çalışmalar da bu doğrultuda olacaktır” dedi.
Ülkü Ocaklarının bugün Ahmet Yesevi dergahının devamı olduğunun altını çizen Uzun, şöyle konuştu; “Gençlerin Ülkü Ocaklarında almış oldukları akademik eğitimler sonucunda toplumumuza yön veren önemli kademelerde bulunarak ülkemize hizmet eden gençler yetiştirmektir. Cennetmekan Dündar Taşer’in gayretleri ve cennetmekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in talimatlarıyla kurulan Ülkü Ocakları, yarım asra yaklaşan köklü maziye sahiptir. Kutuplaşmanın ayyuka çıktığı bir zamanda ne Amerika, ne Rusya, ne Kızıl Çin, her şey Türklük için diyerek safını net bir şekilde belli edenlerin gönül cephesidir, Ülkü Ocakları. Binlerce şehit ve on binlerce gazisi olan mübarek bir kurumdur, Ülkü Ocakları bir gencin karşılaşabileceği her türlü sapık düşünce ve zararlı alışkanlıklara karşı adeta bir kalkan görevini görmüştür. Varoluş gayemiz Türk gençliğinin şerefli, ahlaklı, bilgili bir şekilde yetişmesi ve hayatını bu minval üzerine tanzim etmesi içindir. Kimsenin akına, yönlendirmesine, övgüsüne yahut yergisine ihtiyacımız yoktur. Milli ve manevi değerlerimizi bilmeli ve hayatınızı bu değerlere göre şekillendirmelisiniz. Bu uzun ve çileli yolda Allah hepinizin yardımcısı olsun. Arnavutköy Ülkü Ocaklarımızın güzel çalışmalara imza atacağına inanıyor,almış olduğumuz bu kutsal görevde Allahu Teala yar ve yardımcımız olsun.”

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba