Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 23 Kasım 2012

Arnavutköy’de berberlere tatil ilan edildi

Arnavutköy’de bulunan berberlerin resmi tatilleri ile ilgili olarak yapılan toplantıya Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı’da katıldı.

Resmi tatillerin her sektörde zorunlu olması münasebeti ile Arnavutköy de bulunan berberlerin bu kapsama dâhil edilmesi bugün gerçekleştirilen toplantı ile sonuca ulaştı. İlçe de bulunan berberlerinde katıldığı toplantı da; çalışma saatlerinin uygunsuzluğu, sosyal aktiviteler ve kültürel faaliyetlere tatilleri olmadığı için katılamayan berberlerin, Başkan A. Haşim Baltacı önderliğinde Pazar günlerinin, 01.12.2012 tarihinden itibaren resmi tatil olması gerektiği berberlerin tamamının onayı alınarak meclise gönderildi. Berberler odası Başkanı Şükrü Akyüz konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başkan Baltacı; ‘Böyle bir karar alınmadan önce sizlere danışmak istedik ve bu sebepten ötürü bu tip bir toplantıyı uygun gördük’ dedi. Konuşmasına devam eden Başkan Baltacı; ‘Berberlik bir sanattır. Sabahın erken saatlerinden, akşam geç saatlere kadar ayakta çalışan sizlerin bir gün tatili hak ettiğini düşünmekteyim. Bu yüzden demokratik ortamda vereceğiniz bu kararda kendi yaşam şartlarınızı da düşünerek en iyi seçimi yapacağınız kanaatindeyim’ dedi.

İlçede esnaf odalarına kaydı olmayan dükkân sahiplerine de seslenen Baltacı; ‘Bütün iş yeri sahiplerinin esnaf odalarına veya hangi işi yapıyor ise onunla alakalı kuruma bağlı olması gerekmekte hatta zorunludur. Başınıza kötü bir durum geldiğinde devlete yakınmamak ve sorununuza en kolay şekilde çözüm sunulması için bunu yapmanız gerekmektedir. Arnavutköy bir ilçedir ve vatandaşlar da bu bilinçle birlikte beraber hareket etmelidir. Bu şekilde kalkınmamız daha hızlı olacaktır’ açıklamasında bulunduktan sonra alkışlar eşliğinde toplantı salonundan ayrıldı.

Berberler resmi tatilleri ile ilgili toplu olarak Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’ya ilettikleri bu istek ile birlikte, Aralık ayına kadar mecliste alınacak kararın ardından berberler pazar tatillerine kavuşacakları belirtildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

BİSİKLETLİLER 5. KEZ YOLLARDA

BİSİKLETLİLER 5. KEZ YOLLARDA

Tasarım | Enba