Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 9 Mart 2019

Arnavutköy’de Tanzim Satışlar Başladı

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışla mücadele etmek üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla uygulamaya geçirilen tanzim satışları Arnavutköy’de de başladı.

Daha önce İstanbul’da 50 noktada faaliyete geçen tanzim satış noktalarının üreticinin korunması gerekçesiyle Arnavutköy, Adalar, Şile, Çatalca ve Silivri’de kurulmayacağı söylenmişti. Fakat vatandaşlardan gelen yoğun talepleri dikkate alan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın devreye girmesiyle Arnavutköy’de de tanzim satışlar başladı. Tanzim satış noktası, Arnavutköy Merkez’de bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı’na kuruldu. Tanzim satış uygulaması üretici tarafında olduğu kadar tüketici tarafında da olumlu karşılandı. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) aracılığıyla Ankara, İzmir, Mersin, Antalya ve Sakarya bölgelerinden alınan tarım ürünlerinin tanzim noktalarında satışı sürerken, satışların başlamasının ardından domates, patates, soğan, salatalık, patlıcan, patates, biber ve ıspanak gibi ürünlerin market fiyatları yüzde 50’nin üzerinde geriledi.

Vatandaşlar memnun

Tanzim Satış bölgesinde alışveriş yapan diğer vatandaşlar ise uygulamanın market ve pazarlardaki fiyatları düşürdüğünü söyledi. Satışların bu fiyatlarda devam etmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, satışlardan dolayı memnun olduklarını dile getirerek Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya teşekkür ettiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba