Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 29 Ekim 2014

Baklalı Halkı Her Gün 1.800 Metre Yürümek Zorunda

Arnavutköy Baklalı Mahallesi sakinleri, Mahalleye İETT otobüslerinin girmemesinden ve Özel Halk Otobüslerinin günde 3 sefer yapmasından dolayı büyük sorun yaşıyor.
Karaburun seferini yapan otobüslerin Germe’den geçip 1.800 metre ileride bulunan Baklalı Mahallesine girmemesi vatandaşları zor durumda bırakıyor. Özellikle yaşlı vatandaşlar ve öğrenciler 1.800 metre yol yürümek zorunda kalıyor.

Hamile Bayanı Yolda Bıraktılar
Baklalı Muhtarı Selim Şen konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Karaburun’a giden İETT otobüsleri Mahallemize girmiyor. Mahallemizle 1.800 metre arası olan Germeden geçerek Karaburun’a gidiyor. Bu otobüslerle yolculuk yapan mahalle halkımızı Germe’de bırakıyorlar. Vatandaşlar buradan Baklalı’ya yürümek zorunda kalıyor. Yaşlılar ve öğrenciler bu konuda büyük zorluk çekiyor. Özellikle okuyan genç kızlarımız var akşam okul dönüşü buradan köye kadar yürüyorlar. Bu genç kızların başına birşey gelse bunun hesabını kim verecek. En zoruma gidende geçende 8 aylık bir hamile bayan kontrole gitmiş çantasıyla beraber Germe’de bırakmışlar. Oradan Mahalleye kadar yürümek zorunda kalmış. Bu çok zoruma gitti. Bu bayan yetkililerden birinin yakını da olabilirdi. Özel Halk Otobüsleri de yetersiz kalıyor. sabah 06:00 , 10:00 ve 15:00 saatlerinde 3 sefer yapılıyor. 15:00’dan sonra otobüs bulmak mümkün değil. Tamam özel aracı olan bir şekilde gidiyor ama özel aracı olmayan ne yapsın. Ben bu ulaşım sorununu defalarca dile getirdim. Arnavutköy Belediyesine, Büyükşehire ve UKM’ye defalarca bildirdim. Tamam ilgileneceğiz ulaşım sorunu çözülecek denildi ama, muhtarlıkta bir dönemim bitti 2. döneme girdik halen çözülmedi. Burada bende çaresiz kalıyorum. Bu sorun çözülmediği için insanlara bir şey de diyemiyorum. Çünkü haklılar. Yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm istiyoruz” diye konuştu

“17-18 Yaşında Kız Karanlıkta 1800 Metre Nasıl Yürüsün”
Baklalı sakinlerinden Zafer Yörük ise, “Benim kızım Arnavutköy’de staj görüyor. Akşam 7’de Germe’de bırakıyorlar. Germe’den Baklalı’ya kadar yürümek zorunda kalıyor. 17- 18 yaşında kız akşam karanlıkta 1800 metre nasıl yürüsün. Yaşlılar var, çocuklar var, öğrenciler var hepsi zor durumda. Geçende az daha kavga edecektik. Kendi çocukları olsa orada bırakırlar mı?” dedi.

İmza Toplanıldı Ama Sorun Çözülmedi
Hasan Güngör ise ulaşım sorununun çözülmesi için imza toplandığını belirterek, “İmza topladık ve bu imzaları gerekli mercilere ve UKM’ye ilettik ama yinede bir adım atılmadı. Biz bu ulaşım sorununu yıllardır yaşıyoruz. Yıllardır mahalle halkımız oyalanıyor ve bir türlü sorun çözülmüyor. Biz Çatalca’ya bağlıyken böyle bir sorunumuz yoktu. Arnavutköy’e bağlandık bu sorunlarımız ortaya çıktı. Yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerekiyor. Çoluk çocuk, yaşlılar, bayanlar, öğrenciler bu durumdan büyük rahatsızlık duyuyor. Sorun çözülmezse mahalle sakinleri olarak eylem yaparak yolu kapatmayı düşünüyoruz” dedi.

 

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba