Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 4 Eylül 2020

Biçerdöver Kursuna Katılan Kursiyerler Belgelerini Aldı

Arnavutköy Halk Eğitim Müdürlüğü ve Arnavutköy Ziraat Odası Başkanlığı ortaklaşa düzenledikleri Biçerdöver Kursuna katılanlar belgelerini aldı.

Programa Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsa Afşin, Arnavutköy Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel, Biçerdöver Kursiyer Hocası Arslan Küçükkara ve kursiyer öğrenciler katıldı.

“Şuanda 77 alanda ve 3566 adet kurs açabilme şansına sahibiz”
Arnavutköy Halk Eğitim Müdürü İsa Afşin yaptığı konuşmada, “Halk Eğitim Merkezi olarak bizler yediden yetmiş yediye tüm vatandaşlarımıza ilgi, istek, yetenekleri doğrultusunda kurslar açmaktayız. Okuma yazmadan, meslek kurslarına, sosyal kültürel, sportif faaliyetlerden, aile eğitiminden bilgi teknoloji eğitimine kadar hayatın her alanında her yaşa uygun eğitim programları gerçekleştirmekteyiz. Şuanda 77 alanda ve 3566 adet kurs açabilme şansına sahibiz. Bu açtığımız biçerdöver kursu bunlardan sadece bir tanesi. Onun için çok geniş bir yelpazeye hitap ediyoruz. Arnavutköyümüzün en ücra köşelerine ulaşarak oradaki vatandaşlarımızın eğitim almasını hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirirken başta Kaymakamlığımız, Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Ziraat Odası, STK’larımızla birlikte bu kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Biçerdöver kursunun açılmasında bizlere en büyük desteği olan ve bizimle işbirliği içerisinde çalışan Ziraat Odası Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu kursun yürütülmesinde büyük emek sarf eden ve hocalık yapan Arslan Küçükkara müdürümüze de teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çiftçimiz yalnız değil”
Arnavutköy Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel ise, “Marmara bölgesinde hiçbir Halk Eğitim Merkezi bu kursu açma cesaretinde bulunamadı. Halk Eğitim Merkezi müdürümüz herkese yardımcı oluyor ve bizim burada kursun açılması talimatını bizzat kendisi verdi. Bu işler kolay değil. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz şansımız yaver gitmedi. Covid 19 hepimizi etkiledi. Onun için kursumuz uzadı. Sonuçta neticeye vardık. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bilmeyen arkadaşlarınıza da tavsiyelerde bulunun, imkanları kullanarak bizler herkese yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bunu neden söylüyorum az evvel müdürüm çok güzel bir şey söyledi bütün Anadolu’nun her tarafına gidebileceğinizi söyledi. Ben başından beri sizlere söylüyorum. Ukrayna, Rusya, Bulgaristan ve Romanya dahil bütün bölgede tarımla uğraşan insanlar Türkiye’den biçerdöver operatörü ve makinesi istiyor. Çiftçimiz yalnız değil bunu kabul edeceğiz. Ama ziraat odalarına seçtiğimiz arkadaşlarımızı da faal arkadaşlardan seçelim. Bu benim hemşerim bu olsun demeyelim. Üreteceğiz arkadaşlar. Ziraat odasındaki arkadaşlar üretecek, sizde üreteceksiniz ürettiğimizin mutlaka karşılığını alacağız ve herkesi çalıştıracağız” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba