Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 20 Şubat 2014

Boğazköylüler Yol Kapattı, Lastik Yaktı

Arnavutköy Boğazköy’de vatandaşlar mahallenin içinden geçen hafriyat kamyonlarını protesto etmek için toplanarak yolu trafiğe kapattılar.

Boğazköy İstiklal Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar mahalle içinden geçen hafriyat kamyonlarını protesto etti. Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar yolda lastik yaktılar ve kamyonların mahalle içine girmesine tepki gösterdiler.

Vatandaş yetkililerden çözüm bekliyor
Vatandaşlar kamyonlara tepki göstererek, “Her gün bu yoldan hafriyat kamyonları geçiyor. Biz çocuklarımızı korkudan dışarı çıkaramıyoruz. Çocuklarımız okula bile giderken endişe duyuyoruz. Burada bir vatandaş veya bir çocuk kamyonun altında kalsa bunun hesabını kim verecek. Birileri daha fazla para kazanacak diye biz bu tehlike ile yaşamak zorunda mıyız? Bu konuya yetkililerin çare bulması lazım ve hafriyat kamyonlarının mahalleye girmesi engellenmesi lazım” dediler.

“UKM’den olumlu bir adım atılmadı”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Boğazköy İstiklal Mahallesi Muhtarı Suat Özgür, “Bu planlanılan bir eylem değildi. Tamamen olağan bir şekilde gerçekleşti. Mahalle sakinlerimiz kamyonların mahalle içinden geçmesine tepki gösteriyor. Kamyonlar aşırı derece de fazla geçmesi bizleri endişelendiriyor. Kamyonların buradan kaldırılması için vatandaşlar imza topladı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne yazı yazdılar, Belediye Başkanına söylediler, Kaymakama söylediler, ama ne yazık ki bir çare bulunmadı. Belki belediye ve kaymakamlık üzerine düşeni yaptı ama UKM sonuçta karar mercidir. UKM’den olumlu bir adım atılmadı. Buradan izini olan araçta geçiyor izini olmayan araçlarda buradan geçiyor. Günde geçen kamyonun sayısı belli değil. Bu konuda vatandaş sıkıntılı ve vatandaş bu konuda haklıdır ve bu konuda bir çözüm bekliyor. Yetkili mercilerimiz bir an önce çözüm üretmelidir” diye konuştu.

Arif Sapmaz / Arnavutkoyhaberleri.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba