Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 20 Mart 2016

CHP Arnavutköy Terörü Kınadı         

CHP Arnavutköy İlçe Örgütü son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İlçe Başkanı Mustafa Keskin’in yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve partililer katıldı.

Basın açıklamasını okuyan CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Keskin, “Karanlık, zifiri günlerden geçiyoruz. Bu ülkede Reyhanlı’da başlayan bombalı saldırılar Suruç’ta barış isteyen gençlerimizi hedef aldı. Onlarca genç omuz omuza katledildi. Altı ayda Ankara’da üç bombalı patlama oldu. 10 Ekim 2015‘te izinli barış mitinginde patlayan bomba yüzlerce insanımızı aldı bizden aldı. 17 şubat 2016 merasim sokakta askeri personeli taşıyan servislere yapılan bombalı saldırıda onlarca insanımız öldü ve 13 Mart 2016 Pazar akşamı Güvenpark’ta patlatılan bombalar, genç, yaşlı, öğrenci, bebek, sevgili onlarca insanımızı katletti, onlarcasını yaralı bıraktı. Niye, neden bu acılar, katliamlar, kimdi bu insanlar?”

 

“Barış İçinde Yaşamak İstiyoruz”

Açıklamasına devam eden Keskin, “Kim olduklarını bilmiyorum ama herkes gibi bende tahmin edebiliyorum, çoğu kıt bir bütçeyle yapılmış bir pazar gezmesinden dönen insanlardı, aralarında “çaylak” olduğu için “Pazar nöbetine” bırakılmış genç işçilerle, memurlar da vardı herhalde. Tek suçları, günahlarla, yolsuzluklarla, sefil ihtiraslarla dolu bir ülkenin başkentinde yaşamaktı. Başka bir ülkede yaşıyor olsalardı, şimdi sevdikleri bir televizyon programının karşısında, yarınla ilgili planlar kurarak soydukları bir portakalı yiyor olacaklardı. Bütün bu insanlar, bir adam “ anayasaya uymadığı, uymak istemediği, anayasayı paramparça ettiği ve ömrünün geri kalanını yasaların üstünde kalarak geçirmek” isteği için öldüler. Ve daha ölecekler. Devletin değil Erdoğan’ın “anayasa dışı” bir iktidarı ömrü boyunca sürdürmesini sağlayacak bir rejim kurabilmesi amacıyla oluşturuluyor. “Anayasaya uymayan” ve uymak istemeyen tek bir adamın siyaseti yüzünden ülke cehenneme döndü. Yanan ülkeyle, vurulan bebeklerle, Ankara’da altı ayda patlayan üç bombayla, Anadolu’nun her köşesinde kalkan “bayraklara sarılı” şehit tabutları görüyoruz. Bir adam “anayasaya uymayacak” diye biz “esfel-i safilin” de yaşayıp, alevlerle dolu patlamalarla insanlarımızı ölüme teslim edip duracağız. Sıra kimde, nerede, ne zaman korkusundan kurtulup, hep birlikte kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz” dedi.

 

 “Çanakkale Ruhuyla Tekrar Bir Araya Gelmeliyiz”

İlçe başkanının konuşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker terörü kınadığı konuşmasında, “Yüz tanıma sistemi nedense dünyanın her yerinde çalışıyor bir türlü Türkiye’de çalışmıyor. Maalesef Türkiye’de sadece Saray’daki kişiyi korumaya yarıyor. Bir kişiyi korumak için tüm Türkiye’nin canı tehlikeye atılıyor. Teröristin kullandığı araç nereye gittiği takip ediliyor nedense umursanmıyor. Ne orada ne burada yapılanlar çözüm değil. Şiddet şiddet getirir diyoruz. Biz artık tek bir çocuk, tek bir asker, polis ölmesin istiyoruz. Bu çatışmayı büyükşehirlere taşıyacak ortamlardan uzak durması gerekiyor hükümetin. Çünkü birilerinin umrunda değil bu halkın çektiği sıkıntılar. Nasıl ki Çanakkale’de bir araya gelerek bu ülkeyi kurtardıysak o ruhla yeniden bir araya gelerek, kendi kişisel menfaatleri için bu ülkeyi yakanları, yıkanları iktidardan uzaklaştırmamız gerekiyor. Eğer biz duyarlılık göstermesek daha çok öleceğiz daha çok öldürüleceğiz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba