Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET, SİYASET 22 Mart 2016

Saadet Partisi Arnavutköy’de Yeni Başkan Hayri Karabıyık

Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı’na Hayri Karabıyık atandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılan Hıfzı Kekeç’in yerine göreve atanmasının ardından ilk olarak Arnavutköy’deki yerel basınla buluşan Karabıyık, “Yerel basınla devamlı istişare halinde olacak, yaptığımız faaliyetleri, özel günlerdeki çalışmalarımızı basınla her zaman paylaşacağız” dedi.

Yerel Medyaya Önem Verilecek
Saadet Partisi Arnavutköy Teşkilatı’nda yenilikler yaşanacağını dile getiren Karabıyık, “Saadet Partisi Arnavutköy’de yokmuş gibi görülüyor. Arnavutköy bizim Refah Partisi döneminde Avrupa yakasında ilk aldığımız beldemizdir. Dolayısıyla bizim burada tabanımız var. CHP belki bizden fazla tabanı olmadığı halde bizden daha fazla göz önünde, MHP keza bir tane belediye bile almamış ama bizden daha fazla gözününde, bizim içimizden çıkan AKP kurmuş olduğu baskıya istinaden bizi arazide yokmuş gibi gösteriyor. Oysa biz parti olarak, yılın on iki ayı bilfiil her hafta yönetim, icra toplantılarını yapan, mecliste olmadığımız halde 81 ilde ve ilçelerde başkanlarımız ve yönetimimiz çalışıyor. Arnavutköy’de insanların belli bir saatten sonra ulaşım imkanının olmadığı Hadımköy’den, Tayakadın’dan, Boğazköy’den, Haraççı’dan, Sazlıbosna’dan insanlar toplantılara geliyor ve gece 12’lere kadar burada kalıyorlar. Burada rant yok. Bizim davamız Hakk. Eğer davası Hakk olan insanın zaferi muhakkaktır diyoruz. Arazide az görünebiliriz, hiçbir icraat yapmıyor görünebiliriz çünkü bizi öyle gösteriyorlar yada göstermedikleri için böyle görülüyor. Bugüne kadar belki ilçe başkanları farklı düşünmüş olabilir. Yerel medyanın etkisiz olduğunu düşünebilir. Oysa yerel medya bizim ulaşamadığımız yerlere ulaştığına ben inanıyorum. Ben gazete ve ya haber sitesi aracılığıyla binlere, on binlere vatandaşa yerel medya aracılığıyla ulaşacağımıza inanıyorum. Kiminle çalışacağımızı bilelim. Biz bir protesto yada bir etkinlik yaptığımızda bazen yerel basından bir yada iki arkadaş geliyordu bazen de burun kıvırarak geliyorlardı. Telefonuma çıkmayan gazeteci arkadaşlarımız var. Bunlar da bizi üzüyor” dedi.

“Akşam Ezanından Sonra Karanlığa Gömülen Bir Arnavutköy”
Gazetecilere Arnavutköy’ü ve belediye yönetimini değerlendiren Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Hayri Karabıyık, “Ben Arnavutköy’ü içeriden biri olarak değil, dışarıdan biri olarak söylüyorum; akşam belli saatten sonra karanlığa gömülen, belli saatten sonra eski beldeler arasında bile ulaşımı olmayan, sosyal aktivite yönünden akşam ezanından sonra eve kapanan bir Arnavutköy’ü görüyorum. Örneğin Eski Perşembe Pazarı Sokağı’nda 1,5 yıl insanlara eziyet yaptılar. Altı üstü bir asfalt atıp kaldırım döşeyeceklerdi. Örfi Çetinkaya Okulu’nun yolunda insanlar evine gitmek için bataklıktan geçmek zorunda kaldı. Ancak kendilerine rant sağlamak söz konusu olunca, örneğin bir sosyal tesistir ya da belediyenin yaptığı bir yatırım alanının etrafında nasıl bir çalışma yaptıklarını görüyoruz. Türkköşe bölgesinde elektrik almak için direk parasını vatandaşa ödettiriyorlar. Belediye başkanı insanlık olarak, kişilik olarak dört dörtlük olabilir. Kişinin insanlığının iyi olması işin ehli olduğu anlamına gelmez. Fatih Sultan Mehmet Han toplarını işin ehli diye Macar ve Hristiyan birine döktürmüştü. Ehil olmayan, belediyecilikten, imardan bihaber insanlar başımızda maalesef. İşin ehli olsa en azından derdik ki, “hiç değilse işin ehli insanlar yönetiyor.” Örneğin getirdiler Arnavutköy Devlet Hastanesi’ni yolun ortasına diktiler ve şu an iki yolun ortasında kalacak. Bir kapısı da hiç kullanılamaz hale geldi. Arnavutköy’ün İstanbul şehir içine bağlanan yol defalarca değiştirildi. Devlet milyonlarca lira zarara uğratıldı. Bolluca yolu, Suatlar yolu hala bizim dönemimizde yapılan yol. Üç dönemdir belediye başkanlığı yapan şu anki yönetim, kalıcı hiçbir proje yapmamıştır. Bizim adaylarımızdan Ahmet Ziya Balcı Arnavutköy için bulunmaz bir nimetti. O dönem seçilmiş olsaydı İstanbul’un en seçkin ilçesi olacağımıza canı gönülden inanıyorum. Boğazköy’de 5-6 yıldır bir kamyon terörünü çözemeyen bir yönetimle karşı karşıyayız maalesef” şeklinde konuştu.

“Projeler Rant İçin İse Halka Yazık Olur”
Arnavutköy’de yapılmakta olan ve yapılacak olan projelerle de ilgili görüşlerini aktaran Karabıyık, “Kanal İstanbul, halkın, devletin hizmetine sunulacaksa çok güzel bir proje. Ancak Cumhurbaşkanının “2 milyon insan istihdam edeceğiz” dediği gibi olacaksa, o zaman İstanbul’un tabiri caizse ümüğünü sıkmak olur. İstanbul şu anki nüfusunu taşıyamaz iken, 3. Köprü dahi yetmeyecek yarın bittiğinde. Kanal İstanbul ile buraları ranta, lükse, zengine vereceksen ve çevredeki tarımı, hayvancılığı bitireceksen bu çok yanlış bir projedir derim. Bölgemiz gerçekten çok verimli topraklara sahip. Neden buradaki köylülüğü yok ediyoruz. Buradaki köylülerimiz ürettikleri organik ürünleri niçin buralardaki pazarlarda satmasınlar. Mahallelerde zabıta sütçü kovalıyor. Korkuyorum yarın öbür gün havaalanı yolu diye o yol üzerindeki İhsaniye gibi köyleri de varoş görülmesin diye kaldıracaklar. Sulukule’yi boşaltırken, “biz buraları tarihi bölge ilan edeceğiz, restorasyon yapacağız” dediler ancak lüks konutlara dönüştürüp zenginlere sattılar. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevrildi. Benim buradaki yönetime eleştirim işin ehil olmayan kişilerde olması. Şu geçtiğimiz seçim dönemindeki diğer partilerin adaylarından dahi ben daha ehil insanlar olduğunu gördüm” dedi.

Terör Saldırıları Kınandı
Konuşmasının son bölümünde Ankara ve Taksim İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısına da değinen Karabıyık, “Son olay hepimize göstermiştir ki, terörün dini, dili, ırkı yok. Hükümetin bu soruna acil çözüm bulması lazım. Hükümet bu sorunu çözmez ise ileride daha büyük ayrışmalar ve sıkıntılar ortaya çıkabilir” dedi. Basınla tanışma toplantısına Başkan Hayri Karabıyık’a, İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Hatip Dündar, Halkla İlişkiler Sorumlusu Ahmet Turan Ergun, Kadın Kolları Sorumlusu Nusret Mutlu, Gençlik Kolları Başkanı Yakup Yerdelen ve İlçe Sekreteri Ayhan Karabıyık eşlik etti. Basınla toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Hayri Karabıyık Kimdir?
1978 yılında Ardahan Çıldır İlçesi Yukarıcanbaz Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Yukarıcanbaz İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Ankara Muradiye Kolejinde tamamladıktan sonra lise eğitimini Mimar Sinan Lisesi’nde bitirdi. Ardından Gazi Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliği’ni tamamlayan Karabıyık, ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler okudu. Ailesi 1991 yılından beri Arnavutköy’de ikamet eden Karabıyık Arnavutköy’e ve İstanbul’a 2002 yılında geldi. Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Teşkilatı’nda 2009 yılından bu yana çeşitli görevlerde bulundu. Hayri Karabıyık, evli ve 2 çocuk babasıdır. Bayrampaşa’da triko ihracat firması sahibi. Siyasete 1988’de Ankara Milli Gençlik Vakfı’nda öğrencilik yıllarında başladı. Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde çeşitli görevlerde bulundu. Geçtiğimiz haftalarda da atama ile Arnavutköy İlçe Başkanlığı’na getirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba