Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 30 Ekim 2012

Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

Cumhuriyet bayramı kutlamalarına Cumhuriyet meydanında ki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlanıldı. Arnavutköy Hasan Doğan Stadında gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını protokol ve halk coşku ile kutladı.

Cumhuriyet bayramı kapsamında gerçekleştirilen törenin başlangıcında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyet’ine emeği geçen tüm Türk büyükleri ve şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. İstiklal marşının hemen ardından İlçe Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy kürsüye davet edildikten sonra ki konuşmasında; ‘Cumhuriyet bayramımızı birlik ve beraberlik içinde kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 den bu yana 89 ncu yılına ulaştığımız Cumhuriyetimizi kuran devletlimizin varlığını sürdürmesine vesile olanlara minnettarız. Çok şükür ki milletimiz varlığını sürdürebilmiş ve tarihinin hiçbir döneminde devletsiz kalmamıştır. Birlik ve beraberliğimizi sürdürdükçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef olamaz. Bunu görmek için o kadar uzağa gitmeden, İstanbul’un en hızlı gelişen ilçesi olan Arnavutköy’e bakmanız yeterlidir’ dedi.

Öğrencilerin kürsüden okuduğu şiirler ve sergilediği sportif etkinlikler, Arnavutköy protokolü ve halk tarafından büyük beğeni kazandı. Öğrencilerin Türk bayrağını öpüp alınlarına koyduktan sonra İlçe Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy’a takdim ettikleri anda ise duygulu anlar yaşandı.

Kutlamaların sonuna doğru birçok dalda gerçekleştirilmiş olan yarışmalara iştirak eden öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı tarafından ödülleri takdim edildi. Öğrencileri tek tek tebrik eden Baltacı, nice başarılara imza atmalarını diledi. Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ise İlçe Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy ve Garnizon Komutanı İlhami Keleş ayrı ayrı kürsüye çıkarak ödüllerini verdi. Öğrencilerin geçit töreninin ardından bando gösterisi ile birlikte tören sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba