Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 9 Ekim 2015

Emniyet Müdürü Korkmaz: “Arnavutköy İstanbul’un en güvenli ilçesi”

Arnavutköy’ün yeni İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz, ilçede görev yapan gazetecileri makamında ağırladı. Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcılığından gelen Aykut Korkmaz İstanbul’un diğer ilçeleriyle kıyaslanınca suç oranının oldukça düşük ve güvenli bir ilçe olduğunu söyledi.
Arnavutköy’ün yeni İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz ilçede görev yapan gazetecileri makamında ağırladı. Göreve geleli henüz bir ay olmamışken ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile sıkı bir iletişim içerisine giren Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz Arnavutköy’de faaliyet gösteren yerel basın temsilcileri ile tanışma toplantısında bir araya geldi.

Taşoluk’ta bulunan Arnavutköy ilçe Emniyet Müdürlüğü binasında gazetecileri karşılayan Aykut Korkmaz gazetecilerle tanıştı. Sohbet havasında gerçekleşen tanışma toplantısına Emniyet Müdürünün yanı sıra ilçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve birim amirleri de katıldı.

EMNİYETTE BASINA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK
Basının dünyanın her yerinde halkın sesi olma özelliği bulunduğunu ve bu vesileyle toplumda ayrı bir değeri bulunduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Korkmaz; “Emniyet olarak da basınla ilişkilerimizi en iyi düzeyde tutmaya çalışacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi. Yerel basının desteklenmesi gerektiğini de söyleyen Korkmaz; “İstanbul’un en güzel ilçelerinden Arnavutköy’de göreve geldiğim için memnunum. Bu güzel ilçede biz de sizler gibi kamu yararına işler yapmaya gayret gösteren insanlarız. Bizler sizlere ayrıcalıksız hepinize eşit mesafede olumlu yaklaşımımız vardır. Dilerim ki bölgedeki çalışma koşullarınız çok daha iyiye doğru gelişir” dedi.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRESİNDE YOĞUN ÖNLEMLER ALINIYOR
Arnavutköy’ün İstanbul’un birçok ilçesinden daha güvenli bir ilçe olduğunu istatistiklerden de gördüğünü ifade eden Korkmaz, bir gazetecinin Arnavutköy Tapu Müdürlüğü çevresinde meydana gelen kapkaç olaylarına ilişkin ne tür tedbirler alınabilir sorusuna, “Bölgeye mobese kurmak için belirli şartlar gerekiyor. Direğin uzunluğu yeri v.s gibi. Bu kameralar için yaklaşık 30-35 bin lira gibi bir meblağ gerekiyor. Bizim şu an hemen bunları kurma gücümüz yok. Biz tapu müdürlüğünün oraya son yaşanan kapkaç olayından sonra 4 tane polis arkadaşımızı görevlendirdik. Ve biz her gün orada yapılan uygulamaların hesabını rapor halinde alıyoruz. Ayrıca bankaların olduğu cadde ve kapkaç yapacak kişilerin kaçacakları yol güzergahı üzerinde de arkadaşlarımız kontrollerini yapıyor” dedi.

5 EKİP ARACI İLE KOCA İLÇEYE HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Arnavutköy’de devriye gezen resmi ekiplerle ilgili de açıklama yapan Emniyet Müdürü Korkmaz, “Şu an ilçede 5 tane resmi asayiş ekibimiz var ve bu yeterli değil. Bir tanesi arızalandığı zaman koskoca ilçeye 4 araçla bakmak zorunda kalıyoruz. Sadece Hadımköy bölgesine yalnızca bir tane resmi polis aracımız bakmak durumunda kalıyor. Biz önümüzdeki dönemde buraya 3-4 tane daha yeni resmi ekip aracı almak için sipariş verdik. Bir ay içerisinde bu sorunu çözeceğiz” dedi.

KESİLEN CEZALARLA KUZEY MARMARA OTOYOLU YAPILIYOR BENZETMESİ
Arnavutköy İlçe Emniyet Trafik Şube’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Korkmaz, sıklıkla kesilen trafik cezalarına dikkat çekti ve “Kuzey Marmara Otoyolu bizim kestiğimiz cezalarla yapılıyor diyebiliriz” dedi.

Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz’ın ilçede görev yapan gazetecilerle ilk tanışma toplantısı samimi ve sıcak bir atmosferde yaklaşık 2 saat sürdü. Sohbetin ardından yapılan ikram sonunda gazetecilerle toplu fotoğraf çekimi sonunda gazeteciler emniyet binasından ayrıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba